DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lauda szerint csak egy másik agy segítene Verstappenen

Niki Lauda a rá jellemző egyszerűséggel alkotott véleményt azzal kapcsolatban, mire lenne szüksége Max Verstappennek, hogy mostantól ne hibázzon annyit: egy másik agyra.

Niki Lauda mindig is szókimondó egyéniség volt, a háromszoros világbajnok osztrák pedig ezt öregkorára is megtartotta. A Mercedes ügyvezető jogkörrel nem rendelkező igazgatójaként tevékenykedő Lauda időről időre képes kifejezetten faék egyszerűségű vélemények megfogalmazására, ami után, aki hallja ezeket, nem ritkán vonja fel szemöldökét.

Így volt ez Monacóban is, ahol a Red Bullnál újabb drága hibát bemutató Max Verstappenről kérdezte őt a spanyol Movistar, és arra volt kíváncsi, szerinte mi lehetne a megoldás a holland utóbbi időben rendszeressé váló kisebb-nagyobb bakijaira. Jöhetett egy újabb markáns vélemény.

00118006_600



- Mi kell Max Verstappennek?

- Változás.

- Min kellene változtatnia?

- Az agyán. Chipet kellene cserélnie.

A balesetet követően a csapat részéről is keményen fogalmaztak, többek között a tanácsadó Helmut Marko is, aki igyekezett rövidre zárni a kérdéseket, mégis sokat sejtetően válaszolt: „Amit kellett, elmondtam neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: