DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas: Legalább az egyik Red Bull hátul van

Ezt emelte ki a Monacói Nagydíj ötödik rajthelyén végző Valtteri Bottas. A finn azt is elárulta, mi akadályozta abban, hogy előrébb kerüljön a kvalifikáció során.

Nagyjából kettő tized másodpercre került Monacóban a második sor elejétől Valtteri Bottas. Lewis Hamilton és Kimi Raikkönen ugyanis négy tizedet kapott a pole-t szerző ausztráltól, míg a finn több, mint fél másodpercre került Daniel Ricciardótól.

Max Verstappen a harmadik edzésen elszenvedett balesete miatt az utolsó helyről indulthat, amit Bottas pozitívumnak könyvelt el: „Jó dolog, hogy legalább az egyikük (Red Bull) mögöttünk van. Ebből a szempontból szerencsénk van, mert nagyon gyorsak, és lőtávolon kívül voltak egész végig.”

 bottas-a-monacoi-idomerorol-2018



A finn szerint javult a beállítás csütörtök óta, de így is küszködöt egy dologgal: „Nem éreztem magam 100%-ig kényelmesen az autóban, de tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz. Ma egy sokkal jobb beállítást sikerült találnunk, mint csütörtökön, és sokkal felszabadultabban vezethettem. A fő korlátozás inkább a tapadás volt, mint az egyensúly. Úgy éreztem, hogy egyszerűen csak csúszkálok, mert nem tapad az autó.”

„Nem hasonlítottam össze az időmet Lewiséval, de azt hiszem van köztünk pár tized. Az utolsó edzés is kissé piszkos pályát hozott, de majd meglátjuk, holnap mire leszünk képesek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: