DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Webber szerint nem jöhet létre a Vettel-Hamilton páros

Mark Webber nem tudja elképzelni, hogy korábbi csapattársa, Sebastian Vettel és a jelenlegi vb-címvédő Lewis Hamilton egy csapatban versenyezzenek - Vettel úgyis megakadályozná.

Igencsak érdekes nyilatkozatokat tett a Monacói Nagydíj hétvégéjén Sebastian Vettel és Lewis Hamilton is - bár mindketten valószínűtlennek tartották, hogy ez valaha a Formula-1-ben létrejöjjön, alapvetően, ha eljátszanak a gondolattal, egyiküknek sem lenne különösebb kifogása az ellen, ha a másik a csapattársuk lenne.

Az egész gondolatmenetről megkérdezték Vettel korábbi csapattársát, Mark Webbert is, aki szerint viszont ezek a nyilatkozatok sokkal inkább értendőek udvariassági körökként, főleg Vettel részéről. Egy ember van, aki Webber szerint egy ilyen megállapodást tető alá tudna, illetve tudott volna hozni.

„Vettel megakadályozta volna ezt. Ha viszont Bernie (Ecclestone) még itt lenne a Formula-1-ben, ő talán össze tudta volna ezt az egészet hozni” - gondolkozott el Webber az AP kérdésére válaszolva. „Jó lenne őket együtt látni a Ferrarinál, de nem hiszem, hogy ez valaha megvalósul. A csapatokon fog múlni ez a döntés, kivéve Daniel (Ricciardo) esetében, akinek saját magának kell eldöntenie, merre tovább.”

00117022_804



Webber szerint Hamilton előtt két út áll, ezért is nem hosszabbított még szerződést jelenlegi munkaadójával. „Biztos vagyok benne, hogy Hamilton számára a Ferrari egy érdekes és izgalmas opció, de úgy gondolom, a jelenlegi lehetőségeit kellene kihasználnia. A Ferrari 2007 óta semmilyen címet nem nyert, ez nagyon hosszú idő ahhoz, hogy Lewis csak úgy figyelmen kívül hagyja.”

És ha már Hamilton szerződéshosszabbítása: ahogy korábbi csapatfőnöke, Christian Horner, Webber is úgy véli, az anyagiakon mehet a huzavona Hamilton és a Mercedes között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: