DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen célozgat: Ő maradni akar

Mi lesz Kimi Raikkönen sorsa a Ferrarinál 2019-ben? A kérdésre nehéz választ adni, számos tényezőn múlik – maga a pilóta azonban burkoltan kijelentette, továbbra sem akar kiszállni.

Évek óta csak egyetlen szezonra szóló szerződést kap a Ferraritól Kimi Raikkönen, amelyet nyár közepén, végén eddig valamennyiszer meghosszabbított a csapat. A történet ugyanaz idén is: a 38 éves finn kontraktusa idény végén lejár, a Ferrari pedig ezúttal vagy leigazol egy újabb versenyzőt, vagy mint annyiszor, újabb hosszabbítást tesz Raikkönen asztalára.

„Ez nem az én döntésem. A csapaton múlik, ők pedig pontosan tudják, mit akarnak” – mondta a La Gazzetta dello Sportnak Raikkönen, ezt követően viszont olyanformán fogalmazott, amiből az szűrhető le, ő mindenképpen maradni akar a Scuderiánál. „Én nem vezetnék a Formula-1-ben, ha nem élvezném.”



„A vezetés öröme az egyedüli dolog, amely itt tart engem. Minden más nélkül megvagyok. A döntést sok körülmény befolyásolja, de szenvedélyem a versenyzés iránt nem fog eltűnni ettől a pillanattól a szezon végéig” – hangsúlyozta Raikkönen, hogy a tűz továbbra is benne lobog, folytatni akarja a Formula-1-ben.

Csapattársa, Sebastian Vettel úgy fogalmazott, jobban örülne Raikkönennek csapattársként 2019-ben, mint akárki másnak – márpedig a vezető pilóta szava sokat nyom a latban a vezetőségnél, fontos a kiegyensúlyozott kapcsolat csapaton belül. Daniel Ricciardo és Charles Leclerc neve merült még fel mint lehetséges Ferrari-pilóta a következő idényben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: