DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Az időmérő más lesz

Kimi Raikkönen azonnal megpróbálta lehűteni a kedélyeket a Red Bull formáját illetően, mivel szerinte a szabadedzésen mutatott tempóból nem feltétlenül szabad következtetni.

A Ferrari finn pilótája mindkét edzésen az 5. helyet szerezte meg, míg a Red Bullok kisajátították az első két helyet a csütörtöki napon, ráadásul Daniel Ricciardo a pályacsúcsot is megdöntötte.

Ugyanakkor Raikkönen szerint egyáltalán nem biztos, hogy a szabadedzésekre lehet alapozni, ő ugyanis egy teljesen más forgatókönyvet vár az időmérőn: „Majd meglátjuk, hogy el tudjuk-e kapni a két Red Bullt. Sokszor láttuk már, hogy valamelyik autó gyors az edzéseken, de aztán az időmérőre változik a helyzet. Majd kiderül” – nyilatkozta szokásos stílusában a finn pilóta.

Raikkönen szerint idén is van esélye a pole-pozícióra


Hozzátette, még van hova fejlődniük, hogy a legtöbbet tudják kihozni az új hiperlágy gumikból, ami ezen a hétvégén mutatkozik be versenykörülmények között: „Ez egy átlagos nap volt, szerencsére nem ütköztünk semmilyen problémába és sok dolgot kipróbáltunk, többé-kevésbé sikerült megvalósítani, amit elterveztünk, szóval rendben volt, de minden szabadedzés ilyen. Nem volt túl rossz, de persze még van hova javulnunk, majd meglátjuk.”

A mai napon nem ülnek autóba a versenyzők, így a csapatoknak lesz egy extra napjuk arra, hogy kielemezzék a szabadedzésen szerzett adatokat, hogy a legmegfelelőbben fel tudják készíteni az autókat a szombati időmérőre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: