DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Exkluzív: Lenyúlhatja a McLaren tehetségét a Red Bull

Ha valaki pletykára éhes, a Monacói Nagydíj pénteki szünnapjának reggele kiváló alkalom a csipegetésre. A féktelen partizás már a csütörtöki edzésnap estéjén beindul, oldott állapotban pedig a fontos emberek olyat is elkottyintanak, amit nem kellene. A formula.hu is megmerítkezett a mai forgatagban, ahol hallottunk is érdekeset…

Olyat, ami akár már a hétvégi viadal után hatással lehet a mezőny összetételére. Arról napok óta megy a pletyka, hogy a WEC-világbajnok Brendon Hartley alatt rezeg a léc a Toro Rossónál: voltak, akik arra számítottak, hogy az új-zélandi pilóta már a monacói futam előtt elveszíti a helyét. Ez nem történt meg, ám a paddockban továbbra is makacsul tartja magát az a feltételezés, hogy a „kivi” pilóta jobban jár, ha nem tervez hosszú távra.

norris_1



Több forrásunk is állítja, hogy Hartley menesztése nem került le a napirendről: annak fényében, hogy a Red Bull juniorprogramból eltávolított, majd tavaly váratlanul az energiaitalosok kötelékébe visszahívott pilóta nem mutatott túl sokat az eddigi futamokon, nincs ebben semmi meglepő, az viszont sokkal meghökkentőbb, hogy kiről pusmognak lehetséges utódként.

A formula.hu információi szerint a Red Bull nagyhatalmú sportszakmai vezetője, Helmut Marko nem másra, mint a McLaren tehetséggondozó programjának jelenlegi elsőszámú reménységére, Lando Norrisra vetett szemet. Bár a jelenleg az F2-es bajnokságban szerepelő tavalyi F3-as Európa-bajnokot a wokingi csapat kiemelten protezsálja, Markót a paddock-susmus szerint ez nem tántorítja: az osztrák szakember állítólag a napokban maga hívta fel a 18 esztendős versenyzőt, hogy ajánlatot tegyen neki. Informátorunk szerint megalapozott a gyanú, hogy Zak Brown és a McLaren vezetése hiába próbálja útját állni a megállapodásnak, Norris átigazol, és talán már a soron következő Kanadai Nagydíjtól fogva a Toro Rosso pilótája lesz Hartley helyén.

Norris már nyert futamot idén az F2-ben, vezeti a bajnokságot és F1-es teszttapasztalata is van, idényközi F1-es bevetése mégis kockázatosnak tűnik. Markóról persze tudjuk, hogy nem állnak távol tőle az ilyesfajta rizikós húzások. Emlékezzünk csak Max Verstappenre: a holland még csak 16 éves volt, amikor a Mercedes lepattintotta az ajánlkozó apukát, Jost, a Red Bull guruja viszont azonnal lecsapott a németalföldi kissrácra. Akkor az egész világ felfortyant, a tények viszont azóta is az osztrák szakembert igazolják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: