DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Fellélegezhet Baku, nem a helyére jön Miami

A bakui versenyt követően felröppentek olyan hírek, miszerint a tervben lévő miami versenyt Azerbajdzsán helyett rendeznék meg. Ha jövőre érkezik a második amerikai futam, biztosan nem Baku helyére.

A Forma-1 korábbi nagyura, Bernie Ecclestone, mikor Azerbajdzsánba hozta a Forma-1-et, hosszútávban gondolkozott. A brit multimilliárdos 2016-tól kezdődően tíz éven át szerette volna, ha Azerbajdzsán Forma-1-es versenyt rendezhet. Erre még természetesen minden esély megvan, hiszen tavaly az év egyik legjobb futamát hozta a bakui forduló, és idén sem unatkoztunk a Kaszpi-tenger partján megrendezett versenyen.

Azonban nemrégiben felröppentek olyan híresztelések, miszerint Azerbajdzsán helye egyáltalán nem biztos a jövőben, és nemhogy a tíz évet, de még az ötöt sem éli meg. A pletykák Miami érkezéséről szóltak, egészen pontosan arról, hogy a második amerikai futam Baku helyett kerülne megrendezésre 2019-ben.

A verseny igazgatója, Arif Rahimov cáfolta mindezt, sőt megerősítette, ha Miami jön, akkor biztosan nem az ő versenyük helyére.



„Két évig még biztos szerződésünk van, amit csak közös megegyezéssel lehet felbontani ‒ mondta Rahimov csütörtökön Monacóban. ‒ Ha Miami jön, felőlünk jöhet, legfeljebb huszonkét nagydíjat rendeznek jövőre. Úgy vélem, csak pletyka volt az, hogy Miami a mi versenyünk helyett érkezik.”

„Chase-zel volt egy rövid beszélgetésem, de nem a miami verseny volt a témája. Hamarosan kiadják a jövő évi naptárat, és meglátják, minden kétely eloszlik.”

Van viszont két dolog, amivel nem elégedett Rahimov. A magas rendezési költséggel és az áprilisi időponttal.

„Szeretnénk, ha visszakerülne nyárra a futam, júniusra vagy júliusra. A versenypálya felkészítése hosszú hónapokba telik, és ha áprilisban rendezzük a versenyt, akkor már télen el kell kezdenünk a munkálatokat, ami nem ideális. Többek között ezért is szeretnénk, ha visszakerülne nyárra a futamunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: