DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Toro Rosso esélyes a Q3-ra

Tavaly mindkét McLaren-Honda bejutott a Q3-ba Monacóban, ez a japánoknak idén is lehetséges a Toro Rosso partnereként. Brendon Hartley különösen kitett magáért, gyorsabb volt csapattársánál.

Már Barcelonában olvashattuk azokat a híreszteléseket, miszerint elfogyott a türelme a Toro Rossónak az alulteljesítő Brendon Hartley-val szemben és Monte Carlo az utolsó esélye a bizonyításra, különben ő is a menesztés sorsára jut, ahogy tavaly Danyiil Kvjat is.

Monaco már nem teljesen ismeretlen pálya az új-zélandi, félig újonc pilóta számára, a faenzai istálló (a Hondával karöltve) pedig folyamatosan javulgat. A 28 éves, Le Mans-győztes pilóta ki is tett magáért, úgy végzett a második szabadedzésen a 11. pozícióban, hogy nagyon kevés választja el a 7. helytől. Bőven esélyes az időmérő 3. szakaszába jutásra.

Hartley egyelőre jól teljesít Monaco utcáin


„Igazán pozitív napot zártunk csütörtökön, nagyszerű érzés első alkalommal Formula-1-es autóval száguldani Monte Carlo utcáin. Különleges érzés faltól falig táncolni. Teljesítményben ott vagyunk a legjobb tízben a hiperlágy gumikon” – nyilatkozta Brendon Hartley.

„Pozitívum, hogy a keményebb keveréken végeztünk délelőtt a 12. helyen, délután egyet javítottunk a hiperlágyon, biztató a formánk. Nagyon szoros az állás, egészen közel vannak az előttünk és a mögöttünk végzők is, kevéssel maradtunk le a 7. helyezésről.”

„Egyértelműen harcban lehetünk a Q3-ba kerülésért. Sajnos itt a forgalom nagy nehézséget okoz, a kvalifikáción alkalmazott stratégia nagyon fontos lesz és szerencsére is szükségünk lehet. Örülök, hogy megkaptuk a fejlesztett aerodinamikai alkatrészeket. A csapat remek munkát végzett a frissítésekkel, megpróbáljuk a lehető legmagasabbra feltornászni magunkat a rajtrácson” – tette hozzá az új-zélandi, akit itteni esetleges jó teljesítménye megmenthet a menesztéstől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: