DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Haas csak a kármentésre játszik Monacóban

Balul elsült szabadedzés, rajtbüntetés az egyik pilótának, és még csak a pálya sem fekszik az autónak – az időmérőt meg sem tartották, de a Haas már szinte lemondott az eredményes szereplésről.

Óriási potenciál rejlik az amerikai Formula-1-es csapat autóiban, de nem Monaco lesz az a helyszín, ahol ezeket teljesen kiaknázzák – Günther Steiner csapatvezető körülményes versenyhétvégére készül, amelyen vélhetően csak a károk mértékén tudnak majd enyhíteni.

 „A második szabadedzésen nem az történt, amit szerettünk volna: az egyes szektorban szenvedtünk,  de a fennakadások még az első edzésre vezethető vissza. Kevin [Magnussen] esetében az üzemanyaggal, Romain [Grosjean] esetében pedig a padlólemezzel merült fel probléma, így délelőtt nem mentünk valami sokat. Romain rajtbüntetése sem fog segíteni rajtunk, de van még előttünk egy szabadedzés, amelyen remélhetőleg ki tudunk találni valamit. Bízom benne, hogy legalább a kármentés jól fog sikerülni.”

 magnussen-monaco-2018-action



Grosjeant egyébként a pályán elkövetett bakijai miatt mostanában elég gyakran éri kritika. A francia az autó idei hirtelen javulása ellenére a szezon első öt versenyén egyetlen pontot sem szerzett, ráadásul Bakuban safety car mögött falnak csapta autóját, Barcelonában pedig a rajtot követően volt benne a keze egy több autós karambolban (ez utóbbi miatt kapta a hátrasorolást is). Egy ilyen negatív sorozaton szép kis feladat mentálisan túllendülni, ám Steiner szerint pilótája kifelé tart a gödörből.

„Azt kell mondjam, hogy egész jól van. Nyugodt volt a második szabadedzésen. Nyilván ezt a pályát nem lehet félvállról venni, de nem is akarta rögtön a legjobb kört megfutni, lépésről lépésre lett egyre magabiztosabb. Szerintem kezd visszatérni a normál kerékvágásba, amibe remélhetőleg semmi sem szól bele, és jó időmérőnk lehet.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: