DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Csak áttolják a felelősséget ránk

A Red Bull ausztrál pilótája is érzi, hogy csapata esélyes Monacóban, ám szerinte a többiek nyafogása már túlzott. Csak le akarják vetni magukról a felelősséget és áttolni a bikákra.

A lassú, kanyargós pályákon mindig jól szerepel a Red Bull, ráadásul motorerőbeli hátránya miatt a gyors aszfaltcsíkokon jóval kevesebb esélyük van a Ferrari-Mercedes duó megközelítésére, netán megelőzésére. Monte Carlóban más a helyzet, Max Verstappen is úgy véli, hogy itt a Renault-erőforrás miatti lemaradásuk nagyjából feleakkora lesz, mint általában.

Így gondolja csapattársa is. „Ha öt tizedet veszítettünk Barcelonában, itt talán két tizedmásodpercet kaphatunk a motor miatt. Egy csipetnyi magabiztosság, egy jó beállítás és két tizedet simán le lehet dolgozni egy ilyen pályán. Ha jól állítjuk be az autót, képesek lehetünk a pole-pozíciót megszerezni” – nyilatkozta Daniel Ricciardo a Motorsport.com szakoldalnak.

Ricciardo 2016-ban nagyon pipa volt, hogy egy biztos győzelmet elvett tőle a csapat elrontott kerékcseréje


Lewis Hamilton egy hihetetlenül gyors Red Bullra számít Monte Carlóban. Ebből mennyi igaz? „Én is így gondolom, de szerintem riválisaink azért mondják ezt állandóan, mert ezzel saját magukról le tudják tolni a felelősséget ránk.”

„Mindenki a barcelonai utolsó szektorról beszél, igen, bizonyára nagyon jól kezelhetőnek bizonyult ott az autónk. Én is úgy vélem, hogy itt kifejezetten erősek lehetünk, nagyon meg lennék lepődve, ha legalább nem lennénk egészen közel az első helyekhez” – tette hozzá a népszerű ausztrál, aki 2016-ban csapata elrontott kerékcseréje miatt vesztette el biztosnak látszó győzelmét.

„Semmi garancia nincs arra, hogy mi leszünk a leggyorsabbak, de mindenképpen jobbnak érezzük a versenyautónkat, mint a tavalyit. 2017-ben nem voltunk elég gyorsak, hogy harcoljunk a győzelemért, de tavalyelőtt igen és most olyan érzéseim vannak, mint 2016-ban. Bár valószínűleg nem rendelkezünk a legjobb autóval” – zárta gondolatait Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: