DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel szerint nagy a felhajtás Leclerc körül

Az elmúlt két versenyén pontot szerzett, a hétvégén pedig hazája nagydíján áll rajthoz Charles Leclerc. Nagy a felhajtás mostanában az ifjú titán körül, amit Sebastian Vettel is „szóvá tett”.

Bemelegedett, majd elkezdett tapadni. Félreértés ne essék, ezúttal nem a gumikról lesz szó, hanem az ifjú Charles Leclerc-ről, aki a szezon eleji „bemelegítő” futamok után elkezdett megragadni a pontszerzők táborában. Mi több, már most több egységet gyűjtött, mint csapata, a Sauber a teljes tavalyi szezonban!

A hinwilli gárda 20 esztendős reménysége kiváló formában van, hétvégén ráadásul hazai pályán, Monte-Carlóban versenyezhet. És ha mindez nem lenne elég számára, kollégája, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel „ódákat” zengett róla. „Abszolút indokolt, hogy Charles körül mostanában nagy a felhajtás" ‒ fogalmazott a német. "Ki körül legyen nagy, ha nem körülötte?”



A monacói versenyző az elmúlt két évben elsősorban az eredményeivel hívta fel magára a figyelmet. 2016-ban a GP3-at, tavaly pedig a Formula 2-t nyerte meg, utóbbit ráadásul elképesztő főlénnyel, hét győzelemmel, tíz dobogós helyezéssel, és 72 ponttal megelőzve a második helyen záró Artem Markelovot.

Az idei évben nem meglepő módon az F1-ben találta magát, ahol már öt futam után kijelenthető, hogy letette névjegyét, hiszen Bakuban a 6., Barcelonában pedig a 10. helyen zárt a pontszerzésre csak távolról alkalmas Sauberrel.

Mikor Vettelt arról kérdezték, hogy örülne-e, ha Leclerc lenne a csapattársa, gyorsan lepasszolta a kérdést, mondván: „erről Mauriziót (a Ferrari csapatfőnökét) kellene megkérdezni. De miért ne lehetnénk? Ő tovább lesz itt, mint mi. Jelenlegi autójával elméletben pontot sem lehetne szerezni, neki azonban sikerült. Egyértelműen tehetséges a srác. Élvezze amit csinál, és ne hallgasson senkire.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: