DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Nem kötelező a győzelem a Ferrarinak

A hétvégén Monacóban folytatja a szezont az F1 mezőnye, ahol tavaly a dobogóra sem értek fel a Mercedes versenyzői. Sokan most is Ferrari vagy Red Bull sikert várnak, de Vettel óva int mindenkit.

2018-ban Barcelonában először láthattuk azt a Mercedestől, amit a tavalyi év második felében. Az ötödik fordulóig a Ferrari tűnt erősebbnek a versenyeken, a Spanyol Nagydíjon viszont domináltak az Ezüstnyilak. Kérdés, hogy egyszeri jó szereplés volt-e ez a címvédő alakulattól.

Lewis Hamilton kételkedik benne, hogy Monaco olyan egyszerű lesz, mint az előző hétvége. Nem csoda, hiszen tavaly a Ferrari itt kettős győzelmet aratott, és a Red Bull is erős az ilyen karakterisztikájú pályákon. 

vettel-monacorol-2018



Sebastian Vettel nem jelentené ki, hogy meg kell nyerniük a Monacói Nagydíjat: „Azért vagyunk itt, mert nyerni akarunk, de nem azért, mert kötelező a győzelem. Ez egy elég nagy különbség nálam. Ha olyan a helyzet, hogy megvolt az esély az első helyre, de mégsem sikerült, számomra az egy kötelező győzelem.”

„Úgy gondolom, hogy hihetetlenül szoros lesz, mivel a Red Bulloknak erősebbnek kellene lenniük, különösen szombaton, de majd meglátjuk. Jó ideérkezni úgy, hogy kicsik a különbségek, mi megpróbálunk növelni ezt a többiekhez képest.”

A Ferrari pilótája reménykedhet, hogy csak egyszeri alkalom volt a barcelonai gyengélkedés: „Úgy vélem, hogy csak az utolsó versenyünk nem volt jó. Ez normális is, és ilyenkor a dolgok nem úgy mennek, mint ahogy az ember gondolja, vagy ahol lenni szeretne. Ez a pálya most teljesen más, így ez nem érvényes erre a hétvégére, de nagyon sok dolog és munka van nálunk folyamatban, amikkel megpróbáljuk megérteni és megoldani a problémákat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: