DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Továbbra is problémás a rózsaszín „párduc”

A csapat mexikói pilótája, Sergio Perez szerint a Force India idei autóit kifejezetten nehéz vezetni, ahhoz pedig, hogy kihozza belőle a maximumot, rengeteg kompromisszumot kell kötnie.

Nincs könnyű dolga Sergio Pereznek és Esteban Oconnak a Force India idei technikájával. A mexikói pilóta ugyan Bakuban felállhatott a dobogó harmadik fokára, ám azt a csapat háza táján is nagyon jól tudják, hogy ahhoz jó adag szerencsére is szüksége volt „Checónak”.

Ha nem lett volna a bakui dobogó, a rózsaszín kocsik mindössze három pontot gyűjtve, a konstruktőri tabella legalján tanyáznának. Perez elmondása szerint az autó valóban nem az igazi, elsősorban a leszorítóerő az, ami sok problémát okoz számukra.



„Sok kompromisszumot kell kötnünk a leszorítóerő hiánya miatt ‒ mondta a mexikói pilóta a Motorsportnak. ‒ Érdekes lesz megfigyelnünk, hogy Monacóban hol állunk. Rendkívül szoros a verseny a Haas, a Renault, a McLaren és köztünk. Egyetlen apró fejlődés is pozitívan befolyásolhatja a hétvégi eredményünket. Tényleg kis dolgokra kell gondolni, hiszen mi ennek a bolynak a végén vagyunk.”  

„Egyelőre jobban állunk a tabellán, mint ahol valójában tartunk. Barcelonában ha nincsenek az előttünk lévő versenyzőknek problémái, nem tudunk volna pontot szerezni. Remélem a hétvégén sikerül valamit faragni a különbségekből.”

Esteban Ocon szerint a fejlődés titka abban rejlik, vajon a csapat új fejlesztései működni fognak-e. „Amennyiben hatékonyak lesznek a frissítések, az nagy előny lehet számunkra” ‒ véli a francia pilóta.

Aki hozzátette, bízik benne, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is le tudják győzni pénzes ellenfeleiket, akik jóval nagyobb büdzsével gazdálkodhatnak, mint ők.

A csapatfőnök, Vijay Mallya viszont nem aprózza el, ő a dobogót sem tartja elképzelhetetlennek. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: