DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean továbbra is a Ferrariról álmodik

A Haas francia pilótája annak ellenére hisz egy maranellói szerződésben, hogy idén meglehetősen gyengén teljesít jelenlegi csapatánál, most is rajtbüntetést kapott a barcelonai hibája miatt.

Egy biztos, a 2018-as szezon eddig nem Romain Grosjean éve. A Haas francia pilótája az idei öt futamon még pontot se szerzett – csapattársa, Kevin Magnussen már 19 egységnél jár, legutóbb is 6. lett Barcelonában –, ráadásul legutóbb már a futam elején tömegbalesetet okozott, így három rajthelyes büntetést kapott emiatt Monacóra. Pedig Grosjean állítja, nem ő, hanem Magnussen hibázott előtte, és emiatt került ilyen helyzetbe.

grosjean-ferrari-dppi



„Ugyanakkor nem tagadom, hibáztam, de nem vagyunk robotok. Amikor fékeztem, blokkolt a kerék, ráadásul a futam elején voltunk, az abroncsok még hidegek voltak. Visszanéztem az esetet, megpróbáltam megérteni, miben hibáztam, és esetleg mit kellett volna másként tennem. Semmi őrült manővert nem csináltam, ha újra abban a helyzetben lennék, valószínűleg ugyanezt tenném. Ugyanakkor sajnálom, hogy nem tudok változtatni a következményeken, és nem a legjobb hír, hogy pont Monacóban kell letöltenem a rajtbüntetésemet” – jelentette ki az f1i.comnak a 32 éves pilóta.

A Haas csapatát sokan a Ferrarihoz való lépcsőfoknak is tartják a két csapat együttműködése miatt. Grosjean nem titkolja, hogy nagy álma, hogy egyszer a Ferrari pilótája legyen, de azt cáfolja, hogy kizárólag ezért fogadta volna el az amerikai istálló szerződését annak idején.

„A legnagyobb álmom, hogy egyszer a Ferrari pilótája legyek, ezt sosem tagadtam, de nem azért jöttem a Haas istállóhoz, hogy könnyebb legyen a maranellóiakhoz igazolnom. Ugyanakkor az tény, azt hittem, az itt szerzett tapasztalatok, az autó és a motor működésének megértése jobb pilótává tesz és ez alapján lehetőséget kaphatok majd arra, hogy az egyik legjobb autóban harcolhassak a világbajnoki címért” – árulta el Grosjean.

Mindezek tükrében nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy a franciának még a Haas istállóval sincsen 2019-re szerződése és a versenyző nem titkolja, a ferraris álmait fenntartva szívesen maradna mostani csapatánál.

„Természetesen boldogan maradnék, ha a csapat is úgy látja. Örömmel folytatnám az itt megkezdett munkát, mert még az elején járunk, nem hoztunk ki mindent a lehetőségeinkből. Főleg a 2021-ben életbe lépő új szabályok adhatnak reményt. Majd rövidesen meglátjuk, mit hoz a jövő” – tette hozzá Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: