DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ez lesz a Monacói Nagydíj legnagyobb dobása!

Beveszi a Rosberg-família Monacót a nagydíj első edzésnapján, csütörtökön: a világbajnok apa-fia páros külön garázst kapott az ötletgazda Liberty Mediától és ők ketten, valamint az autóik is készen állnak a nagy dobásra. Bár az idősebb Rosberg, Keke utál nyilatkozni, a közelgő esemény olyannyira feldobta, hogy a formula.hu-nak sikerült szóra bírnia.

Nico és Keke Rosberg csütörtökön, a két Forma-1-es szabadedzés közötti szünetben villant majd Monte Carlo utcáin: a Liberty Media kezdeményezésére megvalósuló élményautózáson mindketten világbajnok versenygépeikkel vesznek majd részt. Nico a 2016-os, F1W07 típusjelű Ezüstnyilat vezeti majd, míg Keke az 1982-es idényben futott FW08-as, Cosworth erőforrással hajtott Williams volánja mögött száguld majd a hercegség utcáin.



Arról egy Twitter-videó is árulkodik, hogy az ifjabb Rosberg roppant feldobott lelkiállapotba került, amikor hírét vette a lehetőségnek, arról pedig a formula.hu a helyszínen győződött meg, hogy az általában morcos papa, Keke sem közömbös, sőt… A 69 éves idősebb Rosberg ki nem állhatja az interjúkat, csak roppant ritkán áll szóba újságírókkal, azonban amikor szerda délután helyszíni szemlét tartott a számukra kialakított garázsban, a pit lane végén, csillogó szemekkel beszélt az autóhoz fűződő élményeiről.

„Hogy milyen volt? Őszinte leszek: már nem is nagyon emlékszem, annyira régen volt, 36 éve!” – mondta Keke Rosberg a formula.hu-nak, amikor arról kérdeztük, hogy milyen volt az FW08-assal az F1-es mezőny élbolyában vitézkedni annak idején. „A viccet félretéve, az egy roppant emlékezetes időszak volt, remek autókkal versenyeztünk. Mondják gyakran, hogy veszélyes volt akkoriban a Forma-1. Az volt, tudom jól én is, de akkoriban semmi jobb nem volt ennél. A világ legjobb autóit vezettük, a világ legjobb pilótái versenyeztek itt, mi többet akarhattunk volna? Pompás idők voltak!”

Arról, hogy milyen érzés volt megnyerni a vb-t 1982-ben, a szokásos „kekés” faramuci választ kaptuk: „Megnyerni a világbajnokságot? Hááát…. Azt nem mondhatom, hogy pocsék érzés volt! Remek volt, természetesen!” – mondta nevetve az egykori bajnok, aki 1995-ben versenyzett legutóbb élesben, amikor az utolsó szezonját futotta a DTM-ben. A legendás finn F1-es autót legutóbb 2010-ben terelgetett, akkor is az FW08-ast vezette egy bahreini bemutatón.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: