DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Berlinbe költözhet át az F1-es Német Nagydíj

Idén még ellátogat Hockenheimbe a száguldó cirkusz, azonban a folytatásról még nem született döntés a Formula-1 vezetői és a Német Nagydíj jelenlegi szervezői között.

A hockenheimi pálya vezetője, Georg Seiler még nem egyezett meg a folytatásról a sportág első emberével, Chase Carey-vel és a sorozatot birtokló Liberty Mediával. Az amerikai üzletember ugyanakkor már másik alternatívában is gondolkodik, fél szemmel már a német fővárosra tekint.

„Meg akarjuk tartani a tradicionális futamokat a versenynaptárban. Németország fontos számunkra a hagyományai és a jelentős autóipara miatt. Nyitottak vagyunk egy berlini utcai versenyre. Ha a berliniek is akarják ezt, beszélhetünk róla” – nyilatkozta Carey a német Bild újságnak.



Berlinnek van friss rutinja a versenyszervezésben, a Formula-E egyik futamának is otthont ad, bár erről az amerikai nincs annyira jó véleménnyel.

„A Formula-1 hősökről, drámákról és érzelmekről szól. A Formula-E inkább egy utcai buli” – tette hozzá Carey.

A folytatásra ugyanakkor nyitott lenne Hockenheim, ám a jelenlegi anyagi feltételeket nem tudják vállalni, ezért a szerződés újratárgyalása több időt vesz igénybe. Jelenleg ugyanis veszteséges a német verseny. A szervezők olyan megállapodást szeretnének kötni, amelyben nincs számukra kockázat, mivel egyébként senkitől sem kapnak támogatást, sem az államtól, sem pedig vállalatoktól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: