DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Monacói csodában reménykedik a Williams

A korábbi világbajnok brit csapat számára az a legfontosabb, hogy a pilótái minél több kört megtegyenek az edzéseken, és ne hibázzanak a hétvége folyamán.

Vélhetően nem így képzelte a 2018-as szezont a Williams csapata, hiszen a grove-i istálló eddig várakozáson alul szerepelve eddig mindössze négy pontot szerzett az előző öt futamon, azt is csak Lance Stroll hatalmas szerencséjének köszönhetően. Legutóbb Barcelonában szinte vezethetetlennek bizonyult az FW41-es, és már az is bravúrnak számított, hogy Stroll mellett Szergej Szirotkin is célba ért. A Spanyol Nagydíjat követő teszten a csapat két tartalékpilótája, Robert Kubica és Oliver Rowland vezette az autót, és Paddy Lowe technikai igazgató szerint az ott tapasztalt előrelépésnek, meg az autókon eszközölt változtatásoknak köszönhetően az előzőnél eredményesebb hétvégét zárhatnak, többek között a Pirelli legújabb gumikeverékének, a hiperlágy abroncsnak köszönhetően.

paddy lowe-monaco-dppi



„Monaco egy igazi ékköve a Formula-1-es naptárnak, egy teljesen egyedülálló verseny, mely igazi hagyományokkal bír. Itt találkoznak a legfontosabb emberek, itt van talán a legtöbb híresség a paddockban és a környékén, ráadásul különös hangulatot kölcsönöz az egész hétvégének, hogy a Rascasse kanyar minden éjszaka nyitva áll a rajongók előtt. Elképesztő kihívás itt versenyezni, hiszen a korlátok nagyon közel vannak. Nekünk jelenleg az a legfontosabb, hogy mindkét pilótánk a lehető legtöbb kört tegye meg az edzéseken, hogy az így kapott adatok segítségével minél jobban beállíthassuk az autóikat, ugyanis a végső, talán döntőnek bizonyuló tizedeket például emiatt szerezhetjük majd meg. Sok változást nem eszközöltünk az autókon a fékek, abroncsok és a felfüggesztések kivételével. Lance a második itteni versenyét teljesíti, tavaly sajnos technikai okok miatt kiesett, míg Szergej a GP2-ben már állt itt dobogón, így akár meglepetést is szerezhet” – fogalmazott a csapat sajtóközleményében Paddy Lowe.

A csapat kanadai pilótája tavaly tényleg rossz szájízzel zárt Monacóban az autója mechanikus problémái miatt.

stroll-monaco-dppi

„Monaco valamennyiünk számára az év kiemelkedő versenye, az itt tapasztalható légkör, a történelme és a szűk utcai pályája mind-mind a többi futam fölé emeli. Az egész hétvégén mindig történik valami, rengeteg a vendég. Úgy vélem, igencsak látványosan lehet itt vezetni, ám tökéletes koncentrációra van szükség. Tökéletesen kizárom a külvilágot, és csak a versenyre összpontosítok”- jelentette ki Stroll.

Szirotkin nem titkolja, örül a visszatérésnek, hiszen egyrészt nagyon szeret itt versenyezni, másrészt bízik abban, hogy a GP2-ben elért dobogós helye után a Formula-1-ben is bizonyítani fog.

szirotkin-monaco-dppi

„Jó ide visszatérni, hiszen ez a versenyhétvége az egyik legfontosabb a számomra. A GP2-ben nagyon élveztem a pálya vonalvezetését, remélem, hogy az F1-es autóban is képes leszek jól teljesíteni. Technikailag nagyon nehéz a pálya, ahol nincs lehetőség hibázni, és nagyon nehéz megtalálni a legjobb íveket. De ha eredményt szeretnék elérni, akkor egy bizonyos kockázatot kell vállalnom” – mondta a fiatal orosz pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: