DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hazai pilótának szurkolhatnak Monacóban

Közel negyedszázadnyi szünetet követően indul ismét monacói versenyző a Formula-1-ben. Charles Leclerc érzelmes hétvégét vár, de meg kell próbálnia profi módon, hidegvérrel pályára gurulni.

1994 óta vár arra Monaco, hogy újra képviseltesse magát versenyzői szinten a száguldó cirkuszban. Akkor a Larrousse istálló színeiben Olivier Beretta mérette meg magát utoljára, kevés sikerrel, de ebben az autó is erősen ludas volt. Beretta egy szezont sem fejezhetett be, de a sportautózásban később komoly sikereket ért el.

A tavalyi Formula-2-es bajnok, Charles Leclerc idén az Alfa Romeo-Sauber istálló állandó pilótájaként hazai közönség előtt mutathatja meg tehetségét. Monte Carlo közönsége remélheti, hogy továbbra is marad a hullámhegyen kedvencük, ne feledjük ugyanis, hogy Azerbajdzsán után Spanyolországban is pontszerző helyen végzett a fiatal versenyző.

Leclerc a junior kategóriákból némileg már ismeri a pályát


De vajon nagyobb nyomás nehezedik-e Leclerc-re, mint általában? „Rengeteg érzelem szabadul fel bennem, hogy életem első, F1-es Monacói Nagydíja következik a hétvégén. Gyerekkori álmom volt, hogy résztvevője lehessek ennek a csodálatos eseménynek és most végül valóra válthatom az álmomat” – nyilatkozta a nyilvánvalóan az átlagosnál izgatottabb Charles Leclerc.

„Remek érzés lesz, hogy a helyszínről szurkolhatnak nekem a barátaim és a családom is és megoszthatjuk a különleges pillanatot a monacói emberekkel. A városi pályákon való száguldást mindig élvezem, pilótaként ez nagy kihívást jelent.”

„Bár a várost jól ismerem, természetesen teljesen új élmény lesz egy Formula-1-es versenyautóval végigmenni rajta. Egészen más szemszögből láthatom szülővárosomat. Felejthetetlen hétvége lesz számomra, alig várom, hogy elkezdjük végre” – fogalmazott a fiatal, hazai futamára készülő versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: