DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Háromszázzal, tíz centire a falaktól

Hatodik állomásához érkezik az idei Formula-1-es világbajnokság, Monacóban gurulnak pályára a pilóták. Pierre Gasly megszakítaná itteni pechsorozatát, nagyon várja a falak közti száguldást.

A Toro Rosso számára is az átlagosnál fontosabb a Monacói Nagydíj hétvégéje, itt ugyanis a megszokottnál sokkal kevésbé számít a motor, jóval inkább a karosszéria, így a faenzaiak lemérhetik, mennyit kell még javulniuk. Versenyzőjük, Pierre Gasly eddig nem volt a szerencse fia Monte Carlóban, de idén megszakítaná ezt a sorozatot.

„Az F1-ben még sosem versenyeztem itt, de a őszintén szólva, a junior szériákban nem voltam éppen szerencsés. Olyan voltam, mint egy létra alatt született fekete macska. Remélem, ez idén megváltozik. A kvalifikáció a legizgalmasabb rész, mert tíz centire száguldunk el a falaktól nagyjából háromszáz kilométeres sebességgel” – nyilatkozta Pierre Gasly, az idén már javulgató Honda-motorral futó Toro Rosso pilótája.

Idén is Monaco a Honda egyik nagy esélye?


„A határokat feszegetni különleges érzés, nem hibázhatunk, mert ha egy méterrel később fékezünk a kelleténél, máris a falban kötünk ki. Ettől olyan érdekes helyszín ez. Az időmérőket mindig szerettem Monacóban, de a versenyek általában fájdalmasak.”

„Itt nagyon nehéz előzni, így a stratégiától függ a legtöbb, valamint attól, hogy a leintésig a lehető legtökéletesebb maradjon a koncentrációnk. Sosem hihetjük azt, hogy már semmi sem változhat, mert bárki hibázhat a végén. Rengeteg múlik a pilótán, de nem kizárólag rajta. Fontos, hogy jó autónk is legyen, de tény, hogy az igazán jók mindig találhatnak 3-4 extra tizedmásodpercet. Évekig ez számított a hazai versenyünknek, de most, hogy Franciaországban is újra van futam, ez még mindig megmarad második hazánknak” – tette hozzá a fiatal francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: