DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonso: Nincs már több kifogás

A spanyol Fernando Alonso úgy hiszi, a McLaren jó úton halad, hogy felzárkózzon a három legjobb Formula-1-es csapathoz, de innentől kezdve nem lehet több kifogásuk.

Miután az elmúlt három évet azzal töltötte a McLaren, hogy a motorszállítójára, a Hondára fogta a gyengélkedést, immár a Renault-erőforrások használatával már abban reménykedhetnek, hogy utolérik a legjobbakat. Ugyanakkor az ausztráliai idénynyitó rávilágított, még bőven van mit fejleszteni az MCL33-as autón, mivel még mindig jócskán alulmarad az időmérőkön a riválisokkal szemben.

A Spanyol Nagydíjon bevetett fejlesztések jelentősen faragtak a wokingiak hátrányán, azonban ez még mindig számottevő, így még Kevin Magnussen is megelőzte Alonsót a Haasszal, s a leggyorsabb Renault-motoros autótól, Max Verstappen Red Bulljától is közel egy másodperccel maradt el a spanyol pilóta az időmérőn.



Ez mutatja, még komoly kihívások várnak a McLarenre ebben az esztendőben, Fernando Alonso ugyanakkor optimista a legfrissebb fejlesztések miatt, szerinte jó úton haladnak, de az évad hátralévő részéig fokozatosan fel kell zárkózniuk a Red Bullra.

„Azt hiszem, rajtunk fog múlni, nincs más kifogás. Már nem az a helyzet, mint a múltban a Hondával, amikor több mindennek is össze kellett jönni a jó eredményhez. Baj volt a megbízhatósággal, a versenytempóval, a tapadással, az aerodinamikával, úgyhogy sok mindenen kellett javítani állandóan. Most viszont tudjuk, ugyanazt az erőforrást használjuk, mint a Red Bull, szóval minden más rajtunk múlik, hogy csökkentsük a különbséget” – mondta Fernando Alonso. „ Motivál minket, hogy közelebb kerüljünk a riválisokhoz, és jó irányba tartunk. Az új fejlesztési csomag azt hozza, amit vártunk tőle. Ez mindig önbizalmat ad mindenkinek, a gyárban dolgozóknak is, és elősegíti a következő futamokra szánt tervek megvalósítását. Meglátjuk, mire leszünk még képesek idén, minden versenyhétvégén pontokat kell szereznünk, de ezt eddig elég jól teljesítettük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: