DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Rohadtul aggódom a Monacói Nagydíj miatt

A Formula-1-es Mercedes istálló vezetője, Toto Wolff bevallotta, finoman szólva sem nyugodt csapata hétvégi, monacói kilátásai miatt, mivel tavaly alaposan megszenvedtek a hercegségben.

A 2017-es monacói futamon Valtteri Bottas negyedikként végzett, míg Lewis Hamiltont a hetedik helyen intették le, a világbajnoki címvédő csupán a 14. helyről rajtolhatott, mert már a Q2-ben is gondjai akadtak.

Épp a tavaly történtek miatt nem tudott megnyugtató választ adni Toto Wolff, amikor arról kérdezték, mit vár az előttük álló hétvégétől azután, hogy a legutóbbi két nagydíjat meg tudta nyerni a Mercedes.



„Rohadtul aggódom. Láthattuk az elmúlt szezonban, hogy voltak pályák, melyek jól illettek hozzánk, de olyanok is, amelyek nem voltak tökéletesek számunkra valamilyen okból. Nagyon nehéz megváltoztatni egy autó DNS-ét, és Monaco, Budapest, Szingapúr egyaránt olyan helyszín, ahol eléggé alulteljesítettünk. Nagy kihívás visszatérni ebben az évben, megszelídíteni a „dívát” – habár ez a kocsi valójában nem a díva, ő jobban viselkedik. Nehéz kérdés, miért nem gyors az autónk Monacóban, még nem találtuk meg rá a választ” – fejtette ki a csapatfőnök.

Wolff véleményét az istálló két pilótája is osztotta. Hamilton szerint a Ferrari mellett a Red Bullra is komolyan oda kell majd figyelni. Ugyanígy Bottas is úgy véli, nem nekik kedvez a következő pálya, s nehéz hétvégéjük lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: