DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wurz: Ne váltson motort a Red Bull

Az utóbbi időben folyamatosan megy a harc a Renault és a Red Bull között, utóbbi csapat ugyanis még nem döntött róla, melyik motorral áll rajthoz jövőre. Wurz a helyükben maradna a franciáknál.

Az energiaitalos alakulat szeretné húzni az időt, hogy lássa a Honda idei fejlődését. Ezt a Toro Rossón keresztül figyelmen is tudja kísérni, a Renault-nak viszont nem tetszik a dolog, mondván, hogy már most tudniuk kell, miből mennyi alkatrész készüljön a 2019-es szezonra.

A Renault május végi határidőt szabott a Red Bullnak a döntésre, az energiaitalos istálló viszont kijelentette, nyár előtt nem fog választ adni az üggyel kapcsolatban.

 wurz-a-redbullrol-2018



Alexander Wurz szerint nem lenne okos, ha Red Bull gyártót váltana: „Úgy gondolom, hogy a Hondába való beugrás túl gyors lenne, és további adatokra van szükségük, hogy lássák, jót tenne ez a kapcsolat számukra. Az ember csak az év végén látja a stabilitást a motorgyártótól.”

A Honda erőforrásának felépítése teljesen más, mint a francia gárda motorjáé (ezt év elején a Toro Rosso és a McLaren is megtapasztalhatta), amire az osztrák ex F1-es pilóta is felhívta a figyelmet: „A Red Bull folyamatosan figyeli ezt a Toro Rossónál, de szerintem akkor tennék jól, ha a Renault-nál maradnának. A motor beintegrálása az autóba is nagyon fontos és összetett folyamat.”

„Ahhoz, hogy a hibákat elkerüljék, én a Renault-val maradnék a helyükben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: