DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Új csapattal hozták szóba Leclerc-t

Charles Leclerc nemcsak az alsóbb kategóriákban, hanem az F1-ben is remekül teljesít. A Sauber volánja mögött hívja fel magára a figyelmet, ami sokak szerint az átigazolását is elősegítheti.

A monacói pilóta az utóbbi két futamon is pontot szerzett, ami valóban figyelemre méltó egy olyan autóval, mint a Sauber-Ferrari. A kaotikus Azerbajdzsáni Nagydíjon a hatodik, míg Barcelonában egy 10. helyet szállított csapatának az ifjú tehetség. 

A Spanyol Nagydíjon ráadásul elég sokáig fel tudta tartani a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót, aki csak gyors reakciójának és rutinjának köszönhetően tudott elmenni mellette az újraindítás után.

 leclerc-a-haasnal-2018



Will Buxton szerint a fent említettek még nem elegendőek ahhoz, hogy Leclerc a Ferrarihoz igazoljon 2019-ben: „Nem számít, mennyire jó Charles, a Ferrarihoz való csatlakozás a második szezonjában még túl korai lenne számára. Fantasztikus dolgokat mutat a Saubernél, és valószínűleg egy idő után ki fogja nőni ezt a csapatot.”

Az angol műsorvezető viszont egy olyan forgatókönyvet el tud képzelni, hogy a mostanában rengeteget szenvedő francia pilótát váltaná Leclerc az amerikai alakulatnál: „Ugyanakkor lehetséges, hogy Romain Grosjean elhagyja a Haast a következő szezonban, ami egy jobb csapatot jelentene Leclerc-nek, és egy olyat, ami szintén kapcsolatban áll a Ferrarival.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: