DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Még semmit sem kell aláírnom

Az ausztrál F1-es pilóta nem érzi úgy, hogy bármit is el kellene kapkodnia, szerinte majd csak a nyár után fogja eldönteni, hogy hol is folytatja a 2019-es szezonban.

Az idény végén lejáró szerződéssel rendelkező Daniel Ricciardo lehet a következő átigazolási időszak sztárja és továbbra sem csökken körülötte az érdeklődés, ez pedig csak tovább nőhet a következő hetekben, ahogy közeledünk a nyári szünet felé. Az ausztrál pilótával kapcsolatban több mindent is hallhattunk az elmúlt időszakban, a két fő opciónak a Red Bull és a Ferrari tűnhet, de szóba kerülhetne a Mercedesnél is, ha Valtteri Bottasszal valamiért nem lennének elégedettek a világbajnok istállónál.

"Nem értem úgy, hogy bármit is alá kellene írnom a közeljövőben" - nyilatkozta a jövőjéről Ricciardo a The Paddock Magazine érdeklődésére. "Szeretném látni, hogy mi történik a csapattal és persze ugyanígy a többi csapattal is. Tudom, hogy valamikor, egy ponton majd mindenki tudni akarja a döntésem, de számomra ez most nem számít. Ez valamikor a nyár után történhet meg - amint tudom, hogy mi történik jövőre, örömmel aláírok valamit."

ricciardomost



Sokkal okosabbak tehát ezúttal sem lettünk, Ricciardo vár, figyel és majd eldönti, hogy elég versenyképes-e a Red Bull, illetve hogy ha erre a kérdésre "nem" a válasz, akkor milyen feltételekkel tudna olyan autóba ülni, amellyel világbajnoki esélyei lehetnének. Nem titkolta korábban, hogy nem szeretne másodpilóta lenni mondjuk Sebastian Vettel mögött, ha például a Ferrarihoz igazolna, biztos, hogy ennek elkerüléséről előbb megbizonyosodna.

Akárhogy is, öt futam eltelt a szezonból, még hét van hátra a nyári szünetig, ahol valószínűleg eldönti majd, hogy mi lesz vele - június-júliusban összesen hat versenyt fog teljesíteni, az alatt aligha lesz ideje aláírni bármit is, de az ebben az időszakban elért eredmények, az autó versenyképessége döntően befolyásolhatja, hogy hol köt ki 2019-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: