DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Magnussen jó hírét félti Hakkinen

A dán pilóta megérdemli a dicséretet, hiszen eddig a Haas minden pontját ő szerezte, ugyanakkor határok közé kellene szorítania, meddig megy el harci helyzetben, mondta az őt személyesen ismerő kétszeres bajnok.

A konstruktőri hatodik helyen álló Haas mind a 19 pontját Kevin Magnussen gyűjtötte – a másik autót vezető Romain Grosjean nulla egységgel rendelkezik –, a dánról alkotott vélemény túlnyomórészt mégsem pozitív kicsengésű.

A 25 éves versenyző a Spanyol Nagydíj hétvégéjén Charles Leclerc-rel ütközött volna, ha az újonc nincsen észnél – Magnussen megrovást kapott –, az előtte levő versenyen, Azerbajdzsánban pedig Pierre Gasly úszott meg egy csúnya balesetet, mikor a két autó a célegyenesben összeért. Magnussen azzal sem könnyíti meg helyzetét, hogy olyan nyilatkozatokat ad, melyek szerint néhány pontért meghalna az autóban. A kétszeres világbajnok, Mika Hakkinen ismeri a Magnussen-famíliát, és úgy véli, a fiatal dán megmozdulásaival jó hírét kockáztatja.+

„Kevint ismerem már egy ideje, az apja, Jan révén, és örülök, hogy remek eredményeket szerez a Haasnak” – írta Hakkinen az Unibeten. A finn és Jan Magnussen a McLarennél dolgoztak együtt, 1995-ben egy futamon az idősebb Magnussen ugrott be Hakkinen helyére.

„Ugyanakkor vegyes érzéseim is vannak vele kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy egy versenyzőnek fontos megmutatnia erejét és elkötelezettségét, de határok közé kell szorítani, meddig képes elmenni egy verseny során. Az ezelőtti, bakui versenyen úgy éreztem, a Pierre Gaslyvel szembeni megmozdulása nagy hiba volt. Ebben a bizniszben az ilyet nem ismételheted meg túl gyakran, máskülönben rossz hírnevet vívsz ki magadnak” – intette Magnussent Hakkinent.



Felmerülhet bennünk a kérdés, nem késett-e el ezzel Hakkinen, és nem adta át már a múltnak rég jó hírét Magnussen. Jelzésértékű, hogy az említett barcelonai eset során a zöldfülű Leclerc méltatlankodott a csapatrádióban a nála jóval rutinosabb pilóta miatt: „Magnussennek meg kellene már értenie, hogy nem egyedül van a pályán. Mindig ő csinálja, mindig ő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: