DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Grosjeannak a lehető legjobbkor jött a teszt

Ha ledobja a ló a gyereket, gyorsan vissza kell rá ültetni. Hasonlóan vélekedik Romain Grosjean is, aki a vasárnapi, pocsék Spanyol Nagydíjat követően kitűnő tesztet teljesített.

A Haas pilótái mostanában elég gyakran kerülnek a riválisok célkeresztjébe. Kevin Magnussent sokszor veszélyes manőverei miatt állítják pellengérre (az utóbbi hetekben Bakuban és Barcelonában is akadt vitatható megmozdulása), a Spanyol Nagydíj első körös tömegbalesete miatt pedig csapattársát kezdték ki, büntetést is kapott.

Monacóban három hellyel hátrébbról kénytelen rajtolni a tapasztalt francia, ráadásul két büntetőpontban is részesült. Grosjeannak azonban nagyon jól jött, hogy a verseny után néhány nappal rögtön újra autóba ülhetett Barcelonában, az első, szezonközi tesztelésen és kiváló teljesítményt nyújtott. Így ugyanis sokkal jobb szájízzel hagyhatja el Spanyolországot és az önbizalmának is jót tett.

Grosjeannak újra jó érzés volt autóba ülni


„Úgy vélem, nagyon fontos volt, hogy szinte azonnal visszaülhettem a versenyautómba azok után, hogy a vasárnapi versenyem ennyire pocsékul sikeredett. Újra jó érzés F1-es pilótának lenni” – nyilatkozta Romain Grosjean Barcelonában.

A francia összesen 129 kört tett meg kedden a VF-18-assal, délelőtt övé volt a legjobb idő, de a napi összesítésben is jól szerepelt, a negyedik helyen zárt. „Kiváló és termékeny nap volt a csapat számára. Rengeteg kilométert pakoltunk az autóba, amivel semmilyen probléma nem adódott.”

„Sokat tanultunk a megváltozott abroncsokról és a beállításokon is komoly munkát végeztünk, szuper jó érzéseink vannak. Reméljük, Monacóban is megtartjuk jó formánkat, valamint a szezon maradék részében is versenyképesek leszünk” – tette hozzá Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: