DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Gasly: Fenntartható a csapat fejlődési üteme

A Toro Rosso 22 éves francia pilótája szerint a faenzai csapat képes lehet arra, hogy a 2018-as szezonban folyamatosan fejlessze az STR13-ast.

A Spanyol Nagydíjra számos csapat, így a Toro Rosso is számos újítással érkezett, ám az olasz istálló végül a pilótáit ért balesetek miatt – Brendon Hartley az időmérőn versenyzői hibából, míg Pierre Gasly a vasárnapi futamon Romain Grosjean bakija miatt már a rajt után törte össze az autóját – csak minimálisan tudta kipróbálni ezeket a fejlesztéseket. Ennek ellenére a következő versenyhétvégéken, Monacóba és Montrealba újabb frissítéseket visznek a faenzaiak, és Gasly azt reméli, ezekkel a fejlesztésekkel újabb lendületet vehet a csapattal együtt ő is.

Gasly Toro Rosso-dppi



„Minden versenyen igyekszem kihozni magamból a maximumot, és az autómból is azt, ami benne van. Egyelőre nem foglalkozom a jövő évvel, inkább arra összpontosítok, hogy kihozzam a legjobbat a lehetőségeimből” – nyilatkozta a Motorsport Week-nek a francia versenyző.

Gasly pontosan látja, hogy az F1-es középmezőny, vagyis a közvetlen vetélytársaik milyen teljesítményre képesek, és ezek folyamatosan igazolják, hogy eredményesen fejlesztik az autóikat

„Látható, hogy a többiek egyre versenyképesebbek, hiszen a Renault nagyot lépett előre, a Force India dobogóra állhatott Bakuban, és a többiek is egyre gyorsabbak. Éppen ezért nekünk is folyamatosan fejlődnünk kell. Nekünk abszolút az idei évre kell koncentrálnunk, és ha kihasználjuk maximálisan a lehetőségeinket, mint tettük azt Bahreinben, akkor az eredmények sem maradnak el. Ezt kell tennünk minden versenyhétvégén, és a szezon végéig maximalizálni kell a fejlesztési csomagunkat” – jelentette ki Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: