DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: Felzárkóztunk a Renault-ra

A Spanyol Nagydíj ismét bizakodásra adhat okot a McLarennél: Fernando Alonso úgy látja a versenytempón, hogy egy szintre kerültek a franciák gyári alakulatával.

A wokingi istálló ugyan elveszítette a negyedik pozíciót a konstruktőri pontversenyben, mégis örülhetnek, mivel elég jól működtek a McLarenen az új fejlesztések Spanyolországban. Alonsónak kaotikus lett a futam eleje, de végül ismét a pontszerző helyek egyikén tudott végezni hazai versenyén. 

A 2005-ös és 2006-os bajnok lát fejlődést csapatánál az első európai futam után: „Tudjuk, hogy a fejlesztések jobb helyzetbe hoztak minket a középmezőnyben.”

 alonso-a-renault-rol-2018



Az utóbbi pár hétvégén úgy tűnt, hogy a McLaren messze van a franciák gyári alakulatától, de Alonso szerint Barcelonában fordítottak a helyzeten: „Nagy lépést tettünk előre: nyolc tizeddel a Renault mögött voltunk Bakuban, kilenccel Kínában, de Spanyolországban egy szintre kerültünk az időmérőn és a versenyen egyaránt. Úgy érzem, felzárkóztunk rájuk, és talán a Haasra is, de az első három csapat is ugyanolyan mértékben fejleszti az autót, mint mi, ezért sajnos megmaradt a különbség.”

„Majdnem a verseny felét Leclerc mögött töltöttem, ezért elég nehéz volt a helyzetem. Még mindig hiányzik egy kis sebesség az egyenesben a könnyebb előzésekhez, de folyamatosan dolgozunk ezen a problémán.”

A kérdés, hogyan változik a Renault és a McLaren között a különbség a következő fordulókban egy más karakterisztikájú pályán. Barcelonában nem számított annyira a végsebesség, ami még mindig a csapat legnagyobb problémája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: