DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrari a várt adatokat kapta a pályán

Úgy fest, a Ferrari tervezett fejlesztései beválnak, ugyanis a barcelonai tesztelésen a szimulátoros próbával közel azonos értékeket kapott vissza a pilóta a pályán. Jó lehet az irány.

Újra Formula-1-es autó volánjához ülhetett az olaszok juniorprogramjának egyik reménysége, Antonio Giovinazzi, aki tavaly két verseny erejéig már bemutatkozhatott a száguldó cirkuszban, a sérült Pascal Wehrlein helyetteseként a Saubernél.

Ráadásul két nap leforgása alatt két különböző istálló versenyautóját vezethette a 24 éves olasz. Kedden 135 kört lehúzott a Sauberrel, majd szerdán váltott és a Ferrari fejlesztőmunkáját segítette. A tehetséges pilóta elismerte, hogy elég kimerítő napokon van túl, de rengeteg jó tapasztalatot gyűjtött.

A Ferrari a várt adatokat kapta vissza a pályán is


A Scuderia színeiben 148 kört teljesített. „Fárasztó nap volt. Számtalan kört tettünk meg, de igazán élveztem. A tegnapi, sauberes tesztelésem előtt utoljára tavaly, Abu Dhabiban gurultam pályára” – nyilatkozta Antonio Giovinazzi.

„Érdekes programunk volt, jó néhány dolgot teszteltünk, többek között a különböző gumikeverékeket is próbálgattam. A teszt egyértelműen hasznot hozott, rengeteg adatot gyűjtöttünk, amik szerencsére szinte megegyeznek azokkal, amiket a szimulátoros tesztelés során tapasztaltunk.”

„Kitűnő nap volt, mindig fantasztikus, ha bárki egy Ferrarit vezethet a Formula-1-ben” – tette hozzá a fiatal olasz. A Ferrari mostanában egyébként célkeresztbe került, Barcelonában a speciális visszapillantó tükör miatt, szerdán pedig csalás vádja merült fel a Scuderiával szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: