DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Két körön múlt Bottas futama a Spanyol Nagydíjon

A Mercedes vezető stratégája, James Vowles szerint ha a Spanyol Nagydíj két körrel tovább tart, a második helyen haladó Bottas nagy bajban lett volna, a bal elsőjén ugyanis alig maradt gumi.

Két kör. A Mercedes vezető stratégája, James Vowles szerint mindössze ennyi hiányzott ahhoz a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon, hogy a második helyen haladó Valtteri Bottas autóján a gumik bemondják az unalmast. A finn pilóta a verseny 19. körében látogatta meg csapatát először és utoljára a 66 kör során. Bottasnak így 47 kört kellett kibírnia a közepes keverékeken, ami Barcelonában egyáltalán nem egyszerű.



Ez nagyon kockázatos volt mondta Vowles. Az igazság az, hogy ha két körrel tovább tartott volna a verseny, akkor nagy bajba kerülünk. Valtteri utolsó néhány köre nagyon intenzív volt. Tudtuk, hogy a verseny végére a bal elsőjén alig fog gumi maradni, ezért mi sem tudtuk pontosan, hogy mi fog történni.

 

Nyolc másodperccel előzte meg a Red Bullt, és mi azzal próbálkoztunk, hogy a kulcsfontosságú kanyarokban visszalassítjuk őt, így óvhattuk meg a gumik épségét, miközben annak hőmérséklete nem változott. Vékony jégen táncoltunk, ezért nem tudom szavakkal kifejezni, hogy Valtteri milyen hihetetlen munkát végzett. Nagyon nehéz helyzetbe került, de tökéletesen megoldotta, hiszen ahogy kértük tőle, célba vezette a kocsit.

Stratégiából jelesre vizsgázott tehát a Mercedes, Bottas pedig bebizonyította, hogy van helye a csapatnál. Még ha ezúttal jó adag szerencséje is volt a finn-nek. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: