Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 21. csütörtök
F1

Sainz autója sem volt tökéletes Barcelonában

A Renault spanyol versenyzője üzemanyagnyomás-problémákkal küzdött a Spanyol Nagydíjon, hasonlóan, mint német csapattársa, de így is pontszerzőként zárta hazai futamát.

Noha kívülről ez nem látszódott Carlos Sainz Jr. teljesítményén, a Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul a motorsport.comnak elárulta, a spanyol pilóta a Spanyol Nagydíj bizonyos szakaszaiban üzemanyagnyomás-problémákkal küzdött. Érdekesség, hogy hasonló gondjai voltak már a szombati időmérőn a csapat másik pilótájának, Nico Hülkenbergnek is, aki emiatt ki is esett már a Q1-ben, igaz, Abiteboul szerint a két problémának nincs köze egymáshoz.

Sainz-dppi

"A verseny vége felé észleltük, hogy Sainz autójában gondok vannak az üzemanyagnyomással. Így kellett befejeznünk a futamot, és Carlos megcsinálta, pedig egyáltalán nem volt könnyű helyzetben. Noha szombaton Nico is hasonló gondokkal küzdött, a két problémának nincs köze egymáshoz, mert megtaláltuk azt a tárgyat a tankjában, ami blokkolta a benzinnyomást. Úgy tűnik, ezzel a gonddal nem sikerült még megbirkóznunk, hisz az olyan kanyarokban, ahol nagy tapadásra van szükség, már korábban is észleltük ezt a hibát. Ezen a téren mindenképpen javulnunk kell, hiszen még jó pár olyan futam előttünk áll, ahol hasonló kanyarok vannak” – fogalmazott a Renault csapatfőnöke, aki hozzátette, a mérnökök feladata, hogy a versenyzőknek ne kelljen technikai gondokkal szembenézniük a futamok során.

Abiteboul ugyanakkor kifejezetten örült annak, hogy Sainz immár az egymást követő második futamon is pontot szerzett – összesen 19 egységnél jár összetettben –, hiszen a nehéz szezonkezdetet követően Bakuban az 5., míg Barcelonában a 7. helyen zárt.

„Kívülről talán ez nem látszik, de ezek nagyon fontos dolgok egy pilóta lelkében. Úgy érzem, Carlos immár elkapta a ritmust, és ettől a két pontszerzéstől, főleg a barcelonaitól, hiszen ez nagyon fontos volt a számára, megfelelő lendületet kap a továbbiakra” – mondta Abiteboul.

A Renault csapatfőnöke meg van győződve arról, hogy a csapat jó munkát végezhet a következő futamon Monacóban, ahol nem szükséges a jó eredményhez a minél nagyobb leszorítóerő.

"Mindig jó alkalom arra ez a verseny, hogy egy kicsit meglepetést okozzunk azoknak, akik nem számítanak erre. Néhány újításunk lesz a következő futamra, így a két pilótánk, akik a legjobbak közé tartoznak a véleményem szerint, képesek lesznek kellemes meglepetést okozni” – tette hozzá a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?