DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Már a McLaren sem biztos Alonso maradásában

Korábban egyértelműnek tűnt, hogy Fernando Alonso és a McLaren-Renault hosszú távon együtt folytatja. Most viszont már a wokingiak sem biztosak abban, hogy a spanyol ász jövőre is marad.

Az elmúlt hónapokban többször is felröppent a híresztelés, hogy a kétszeres világbajnok megcsömörlött attól, hogy hosszú évek óta elkerülik a sikerek és hiába vezet még mindig kitűnően, állandóan csak olyan autó van alatta, amivel nem harcolhat még a dobogós helyekért sem.

A barcelonai hétvégén ismét felmerült, hogy Fernando Alonso az idény végén visszavonul, mivel azután sem lettek sokkal jobb esélyei, hogy istállója lecserélte a Honda-motort a Renault-ra. Ugyan az eredmények valamelyest javultak, de az első hat hely önerőből továbbra is elérhetetlennek tűnik, mivel a Mercedes-Ferrari-Red Bull hármas még mindig látványosan a többiek előtt jár.

Fernando Alonso hamarosan kisétál a száguldó cirkuszból?


A McLaren vezérigazgatója korábban mindig magabiztos nyilatkozatokat tett Alonsóról, de most már egyértelműen ő is elbizonytalanodott pilótája maradásával kapcsolatban. „Azt akarjuk, hogy még éveken át itt maradjon és a McLarennél folytassa pályafutását” – nyilatkozta Zak Brown a spanyol AS lapnak.

„A Formula-1 a szenvedélye, de igen régóta csinálja és mindent elért már, úgyhogy meglátjuk, mi lesz. Nagyon szereti a McLarent, az általunk végzett munkát, mindent, ami ide köti. Nem hinném, hogy bármelyik másik csapatnál ilyen boldog lehetne.”

„Az évad közepén ülünk majd le megbeszélni a folytatást. Addigra látni fogja, hogyan fejlődik az autó és hogy válnak be a további fejlesztéseink, amik már majdnem elkészültek. Szerintem Fernando szíve a Formula-1-é és a McLarené, de nyerni akar és ez is érthető” – tette hozzá a vezérigazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: