DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottasé a második F1-es tesztnap Barcelonában

Antonio Giovinazzi és Lando Norris is villogott a fiatalok közül, de a nap leggyorsabb idejét végül a Mercedes finn F1-es pilótája futotta meg.

Valtteri Bottas bizonyult a leggyorsabbnak a barcelonai Formula-1-es teszt második napján, miután még az ebédszünet előtt futott egy 1:16904-es időt a szuoerlágy Pirelliken - a finn a Ferrariba átülő Antonio Giovinazzival harcolt az első helyért, de a délutáni órákban már egyikük sem tudott javítani, maradt a délelőtti eredmény.

bottas_4



Giovinazzi végül 68 ezredmásodperccel lemaradva a második helyen zárt, de ő ezt a hiperlágy gumikon futotta és azt is érdemes kiemelni, hogy 148 körével ő bizonyult a második nap legszorgalmasabb pilótájának. A harmadik helyre a nap utolsó körével Lando Norris és a McLaren zárkózott fel, a wokingiak fiatal tehetsége 1:18,039-et futott a lágy keveréket használva - nála említsük meg, hogy okozott egy piros zászlót, amikor megállt alatta az autó és egy megforgás is "színesítette" a napját.

Őt követte Kevin Magnussen a Haasszal, aki szintén előidézett egy piros zászlót, mögötte Nikita Mazepin zárt a Force Indiával, majd az első F1-es tesztjét teljesítő Jack Aitken szerzete meg a hatodik helyet a Renault-val, majd következett Charles Leclerc és Robert Kubica. A délután folyamán összességében kevesen tudtak már javítani, főleg délelőtt futották a gyors köreiket a versenyzők - az első napi Red Bull-siker után tehát most a Mercedesé lett az első hely.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: