DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams Rowlandet is bedobta a mély vízbe

A Williams pilótaprogramjában szereplő Oliver Rowland első F1-es tesztlehetőségét kapta meg kedden Barcelonában. A brit sikeresen vette az akadályokat, 121 kört teljesített problémamentesen.

A korábbi Formula Renault 3.5 széria bajnoka a kilencedik leggyorsabb idővel zárta a napot, és a csapat dicséretet is kivívta magának. „Egy nagyon jó tesztnapot zártunk” – kezdte nyilatkozatát Dave Robson az F1i-nak, aki korábban Felipe Massa versenymérnöke volt. „Oliver több mint 120 kört teljesített, és ezalatt jó néhány rövid etap is szerepelt, ami nagyszerű szám. Az autó igazán jól dolgozott, jó pár tesztalkatrészt kipróbáltunk, így sok adaton kell majd átrágnunk magunkat az este folyamán. Az első teszt alkalmával, amit velünk töltött, Oliver nagyszerű munkát végzett.”

32675367_2108319659184582_1539099413102723072_n



Nemcsak a teljesítményért felelős első mérnök, hanem Rowland is elégedett volt a munkájával, és örült, hogy hozzájárulhatott a csapat javulásához a gyenge évkezdet után. „A mai nap nagyon jól sikerült. Sok kört tettünk meg, és a kitűzött programunkat is teljesítettük. Jó volt, hogy megtehettem első igazi métereimet egy F1-es autóval. Összességében a csapat sokat tanult ebből, így boldogok vagyunk.”

A 25 éves brit részletesen is beszámolt az élményeiről. „Igazából nagyon jól éreztem magam az autóban, és sikerült hamar hozni a szükséges időket. Nem vezettem olyan gyorsan, mint ahogyan tudtam volna, nem kockáztathattam meg, hogy összetöröm az autót, ezért nem nyomtam annyira neki. A délelőtt folyamán sok dolgot próbáltunk ki friss és használt gumikon, és érdekes volt mindezt megtapasztalni. Szeretném megköszönni a Williamsnek a lehetőséget, amit nagyon élveztem, és remélem, hogy a visszajelzéseim segítenek a csapatnak előrelépni.”   

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: