DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sainz legyőzte Alonsót is hazai pályán

Carlos Sainz büszke arra, hogy legjobb spanyolként, erős pontszerző helyen végzett Barcelonában, a Renault pedig úgy véli, ez is bizonyítéka fejlődésüknek. A McLaren legyőzésére törekednek.

A Renault gyári istállója nem csak ígérget, hanem valóban hónapról hónapra fejlődik, stabilan a középmezőny elejéhez tartozik a gárda és szorgalmasan gyűjtögeti is a pontokat. Két éve még csak hébe-hóba sikerült egyáltalán az első tízbe kerülés, idén már szinte természetes a Q3-ba bejutás és az erős pontszerző hely(ek).

Bár az élmezőny három topcsapata (Mercedes, Ferrari, Red Bull) még mindig komoly távolságban előttük jár, Carlos Sainz és a vezetőség is úgy véli, egyértelműen jó úton járnak a franciák. „Úgy gondolom, ez nagyon pozitív eredmény nekem és a csapatnak is. Büszkék lehetünk arra, amit elértünk a hétvégén egy olyan pályán, ami nem igazán fekszik nekünk” – nyilatkozta a hetedik helyen végző spanyol pilóta.

A Renault büszke arra, hogy a McLaren előtt tanyázik


„Péntektől kezdve folyamatosan javultunk, egyre jobb lett az autó, a hetedik helyezés pedig a legjobb, amit csak remélhettünk. Jó érzés egy újabb, kitűnő helyezéssel a tarsolyban távozni. A középmezőnyben vívott szoros harcban jó érzés látni, hogy bejönnek a fejlesztéseink, a hat pont pedig fontos az istállónak. Vannak még területek, ahol sok munka vár ránk, de felfelé ívelő pályán vagyunk a fejlesztésekkel. Nem állunk le, folyamatosan nyomjuk neki” – tette hozzá Sainz.

A Renault megelőzte a szintén a franciák motorját használó McLarent a konstruktőri bajnokságban, jelenleg negyedik. A gyáriak ügyvezető igazgatója hogy látja a közeli jövőt? „Pozitív szellemben távozhatunk Barcelonából. Az a célunk, hogy minden versenyen pontokat szerezzünk és Carlos erős teljesítményének hála, ez ismét sikerült” – nyilatkozta Cyril Abiteboul.

„Boldoggá tesz, hogy egy ponttal a McLaren elé kerültünk a gyártók bajnokságában, először állunk a negyedik helyen. A küzdelem nagyon szoros, szakadatlanul fejlesztünk és kihozzuk autóinkból a maximumot” – tette hozzá a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: