DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo is egy lehetőség a Mercedesnél

Még mindig nem tudni, mi lesz Lewis Hamilton és Valtteri Bottas sorsa jövőre a címvédő gárdánál. Ha nem jutnának megegyezésre a felek, Wolff nem zárja ki az ausztrál pilóta érkezését sem.

Nemcsak a Mercedesnél, hanem a Red Bullnál is bizonytalan a helyzet, hiszen Daniel Ricciardo folyamatosan azt hangoztatja, hogy olyan autóba szeretne ülni 2019-ben, amivel a bajnoki címért harcolhat. 

Egy győzelme már van az ausztrálnak a Kínai Nagydíjról, de tetemes a hátránya a világbajnoki éllovas Lewis Hamiltonhoz képest, mivel kétszer kiesett a futamokról. Daniel Ricciardo tehát idén is bizonyította gyorsaságát, így nem csoda, hogy a Mercedes is figyeli teljesítményét.

 wolff-ricciardorol-2018



A címvédő gárda csapatvezetője, Toto Wolff elmondta, hogy elsődlegesen a jelenlegi pilótáikat szeretnék megtartani, de nem zárta ki Ricciardo esetleges érkezését: „Valamit félreértettek. Csak annyit mondtam, hogy minden versenyzőnkhöz hűségesek vagyunk. Lewisról, Valtteriről és a Mercedes fiatal pilótáiról beszélek, természetesen nálunk ők az elsők. Ha viszont szétnézünk a mezőnyben, Danielt is érdemes figyelnünk.”

Az osztrák szakember finn pilótája idei teljesítményét dicsérte: „Valtteri megérdemelte volna a győzelmet Bakuban, sőt, ez az utolsó két futamra is igaz. Jelenleg nagyon kiegyensúlyozott a helyzet Lewis és közötte.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: