DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen később kap fejlesztett motort

Kimi Raikkönen Ferrarija kétszer is beadta a kulcsot a barcelonai versenyhétvégén. Emiatt motorcserét is be kellett iktatni, a jégember így később kapja majd meg a fejlesztett erőforrást.

Önhibáján kívül kétszeresen is hátrányba kerül Kimi Raikkönen. A Spanyol Nagydíjon először pénteken szállt el a 7-es rajtszámú versenyautó erőforrása, a hibát viszont az első vizsgálatok során nem sikerült felderíteni. Biztonsági okokból motort cseréltek a finnél, ám így sem tudott célba érni, a 26. körben erőt vesztett az autó.

Ahogy a ferraris visszakecmergett a bokszba, azonnal mindenki motorhibára gyanakodott. A Motorsport.com szakoldal információi szerint kábelhiba okozta a lóerők elillanását, a meghibásodás után a bal oldali hengerek már nem működtek a V6-osban.

Ez annyiból jó hír Raikkönen számára, hogy maga az erőforrás hibátlan, tehát nem kényszerül újabb motorcserére a balszerencsés finn. Eredetileg csak Monaco után tervezte az autóba helyezni a második erőforrást a Scuderia, ám a jégember már szombat óta újabbat használ.

A pénteki edzésen füstöt eregető motor viszont a hírek szerint valóban javíthatatlan, már nem tudja idén felhasználni, így nagyobb eséllyel, az évad második felében extra erőforrásra lesz szüksége.

Csak júliusban kapja meg Raikkönen a továbbfejlesztett motort?


A tervek szerint a Ferrari Kanadában már egy fejlesztett verziót használt volna második erőforrásként, ám ez jelen helyzetben csak Sebastian Vettelnek adatik majd meg, hogy ne kelljen csapattársának azonnal, a hetedik futamon már a maximálisan megengedett, harmadik erőforrást is elkezdenie használni.

Ha a hétversenyes tervet próbálják tartani az olaszok, akkor Raikkönen legkorábban a Német Nagydíjon használhat több lóerőt a frissített, új motorral, ehhez júliusig kell várnia. Igazán pechesnek nevezhetjük a Ferrari finn pilótáját, öt versenyből már másodszor volt kénytelen kiállni, egyszer sem saját hibájából.

Ezzel megint egyre nagyobb ponthátrányba kerül csapattársához, Sebastian Vettelhez képest, aki még nem nullázott idén. Lewis Hamiltonnal szemben pedig már 47 egység a lemaradása, ami majdnem két győzelemnyi. Nehéz dolga lesz ezt ledolgozni, főleg, mert újra felmerülhet a kérdés, hogy vajon a Ferrari ismét hamarosan beáll-e Sebastian Vettel mögé, aki pontszámban jóval közelebb áll a világbajnoki címvédőhöz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: