DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Jos Verstappen: Max nyerhet Monacóban

Max Verstappen megszerezte 2018-ban az első dobogóját a Spanyol Nagydíjon, apja szerint viszont Monacóban a következő versenyhétvégén még feljebb, akár az első helyig is menetelhet.

Az ötödik fordulóig elég kaotikus évet tudhatott maga mögött a fiatal holland pilóta. Az ezt megelőző hétvégék szinte mindegyikén hibázott – két alkalommal nullázott is – Verstappen, akit agresszív stílusa és bakijai miatt a riválisai is támadták. 

A Spanyol Nagydíjon viszont megtört a jég, a dobogón végzett, és apja szerint ez nagy lendületet adhat neki: „Erre hatalmas szüksége volt. A lehető legjobbkor történt a dolog, és ez önbizalmat adhat neki Monacóra.”

Jos Verstappen így emlékezik vissza az előző hétvégére: „A rajtnál Max nem vállalt semmilyen felesleges kockázatot és nyugodt maradt. A köridői egyenletesek voltak a verseny elején, és erősen teljesített. Ez az, amit minden hétvégén látni akarunk tőle.”

 jos-maxrol-2018



A holland ex F1-es elárulta a Red Bull legnagyobb problémáját: „Természetesen mindig nagyszerű egy dobogó, de a végén az ember többet akar. Az autó jobban teljesít a versenyen, csak az időmérő alatt esik vissza. Ha meg tudnánk csinálni, hogy az első sorból rajtolhasson, Max minden futamot megnyerhetne.”

Míg a riválisoknál, a Mercedesnél és a Ferrarinál feljebb tudják tekerni a motort a kvalifikációkon, Jos Verstappen szerint a franciák erre nem képesek: „Úgy fogalmaznék, hogy ’berobbantják’ a motorjaikat. Erre csak pár percre képesek, és ezt mindig a Q3-ban alkalmazzák. A Renault híján van ennek, semmi ötletük, hogyan lehetséges ez. Rendkívül frusztráló ez a helyzet az időmérő edzések alatt.”

„Esélyünk van a monacói győzelemre. A motor nem annyira fontos ott, mert nincsenek hosszú egyenesek. Nem szabad hibázni, jól kell beállítani az autót, és fontos az önbizalom. Remekül teljesít az autónk az alacsony tapadású pályákon. Világosan látszott Barcelonában az utolsó szektorban, hogy mi voltunk a legjobbak. Monacóhoz hasonlóan ott is lassú kanyarok vannak, így nagy esélyünk lesz Monacóban” – tekintett egy kicsit előre a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: