DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen meg tudta volna csinálni, amit Vettel nem

Az egykiállásos futamról van szó, melyről a finn úgy gondolja, könnyedén abszolválta volna – ha nem esik ki műszaki hiba miatt még a Spanyol Nagydíj féltávja előtt.

Bár kívülről nézve rossz döntésnek tűnhetett, hogy Sebastian Vettel két kiállással teljesítette a Spanyol Nagydíjat – a második kerékcserééig második helyen állt, végül azonban csupán negyedik lett –, a német pilóta elmondta, abroncsai hamar elfogytak, ezért nem is volt opció számára az egyetlen bokszlátogatás. Kimi Raikkönen viszont meg tudta volna oldani a versenyt egy kiállással, ha eljut a célig: maga a 27. körben műszaki hiba miatt kieső finn nyilatkozott így.

„Egy kiállás lett volna, mégpedig elég könnyen. Persze ez már sosem igazolódik be, de azt hiszem, akkor erős pozícióban voltunk, csak a probléma közbeszólt. A gondokról többet nem tudok” – idézi a crash.net Raikkönen nyilatkozatát. „A helyzet messze van az ideálistól: azért vagyunk itt, hogy versenyeket nyerjünk. Sajnos idén másodszor fordul elő, hogy nem érünk célba.”



A barcelonai forduló előtt felmerült, hogy a Pirelli versenyhétvégére módosított, kisebb futófelületű abroncsai a Mercedesnek kedveznek a Ferrari ellenében – ezt az álláspontot Vettel hangoztatta. Raikkönen azonban nem akar hasonló kijelentésbe bonyolódni:

„Változtattak a hátsó gumikon erre a versenyre, de hogy ennek mekkora hatása volt, azt ki tudná megmondani? A másik gumikat, a normál abroncsokat nem használhattuk, nem tudtuk kipróbálni, ezért lehetetlenség lenne megmondani. Nem tudom azt sem, miért változtattak. És hogy számít ez? Lehetetlen megmondani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: