DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Magnussen: Erős lesz a Haas a gyors pályákon

Az amerikai istálló dán pilótája úgy véli, az egy éves kihagyás után most teljesít a legjobban a Formula-1-ben, míg csapata a középmezőny élére kerülhet.

Ismét pontokat szerzett Kevin Magnussen a Spanyol Nagydíjon, és a barcelonai 6. helyével immár 19 egységnél jár az idei világbajnokságon. A dán pilóta – aki nem titkolja, előkelő helyezését annak köszönheti, hogy Kimi Raikkönen kiesett előle technikai gondok miatt – nem véletlenül érzi, hogy a mostani időszakban teljesít a legjobban, amióta a sportágban van, és remeklésének köszönhetően a Haas képes felvenni a versenyt a középmezőny elejével. Sőt, egyre biztosabb abban, hogy még az idén képes lehet arra, hogy megfussa a legjobb versenyét az F1-ben.

Magnussen-dppi



„Még sok tapasztalatra van szükségem, hiszen közvetlenül az első szezonom után kénytelen voltam kihagyni egy esztendőt, így elég nehéz helyzetbe kerültem. Most minden adott a jó szereplésre, jó autóm van, ami megadja a kellő lendületet a versenyeken. Jó érzés volt a leintéskor, hogy kizárólag a három élcsapat volt előttem a spanyol verseny leintésekor” – jelentette ki a crash.net portálnak Magnussen.

A dán pilóta úgy véli, kulcsfontosságú lesz a Haas számára, hogy a versenyeken kihozza magából és az autóból a maximumot, mert csak ezen erősségek segítségével tudják majd a gyors pályákon felvenni a küzdelmet a középmezőny elejével, a Renault-val és a McLarennel.

„Az autó különösen gyors azokban a kanyarokban, ahol nagy a sebességünk, de jól viselkedik a lassabb kanyarokban és az egyenesekben is. Összességében jó a kocsink, és úgy gondolom, jól és eredményesen szerepelhetünk majd az olyan gyors pályákon, mint Silverstone vagy éppen Spa, de persze ugyanez a célunk a lassabb pályákon is. Mindent megteszünk a jó szereplésért, ám előfordulhat, hogy néhány újításunk nem jön majd be az év során. Mindenesetre a következő fejlesztéseket Montrealba visszük el, és bízunk abban, hogy beválnak majd” – tette hozzá Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: