DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc: Állandó tagja lennék a TOP10-nek

Az elmúlt két versenyen pontszerzőként záró francia pilóta előbb tesztelné az Alfa Romeo Sauber Monacóra szánt fejlesztéseit, és ha bejönnek, akkor úgy véli, rendszeres pontszerző lenne az idei futamokon.

Egyre jobban teljesít a Formula-1 egyik újonca, az Alfa Romeo Sauber francia versenyzője, Charles Leclerc. Az ifjú tehetség előbb Bakuban végzett a hatodik helyen, majd az elmúlt hétvégén Barcelonában a 10. pozícióban zárt, ami hatalmas eredmény a csapat szempontjából, hiszen ilyenre utoljára 2015-ben volt képes az istálló, amikor a brazil Felipe Nasr duplázott. Leclerc nagyon bízik abban, hogy folytatni tudja a jó sorozatát, hiszen a hazai versenye, a Monacói Nagydíj következik. Úgy véli, ha a hercegségbe vitt fejlesztések beválnak, akkor akár rendszeres pontszerző is lehet idén, pályafutása első F1-es évében.

Leclerc-dppi



A fiatal francia szerint a Sauber nagy teljesítménybeli ugrása annak köszönhető az elmúlt évekhez képest, hogy partnerük, az Alfa Romeo és a legújabb Ferrari-motor segítségével igencsak versenyképesek lettek, elsősorban a középmezőnnyel szemben.

„Nagyszerű érzés, hogy a csapat visszatért oda, ahol jelenleg áll, hiszen közel kerültünk a középmezőnyhöz. Mostantól nem is lehet más a célunk, hogy az időmérőkön is bekerüljünk közéjük, és biztos vagyok abban, hogy ezt kemény munkával el is fogjuk érni. Most könnyebb a helyzetünk, mint amikor az utolsó helyeken csatázhattunk, hiszen a küzdelem immár a pontokért zajlik. Természetesen még nehéz helyzetben vagyunk, ám bízom abban, hogy amennyiben beválnak a Monacóba bevetendő fejlesztéseink, akkor állandóan ott lehetek majd az év második felében a pontszerzők között” – fogalmazott Leclerc, akinek a Spanyol Nagydíjon Fernando Alonso és Sergio Perez mellett a szemcsésedő abroncsokkal is meg kellett küzdenie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: