DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ki vezet kedden-szerdán az F1-es teszten?

Kétnapos évközi teszten vesz részt az F1-es mezőny Barcelonában, több nagyágyú mellett ott lesz Robert Kubica is - mutatjuk, hogy mikor, kit, melyik autóban kell keresni!

A Spanyol Nagydíj után sem hagyták el Barcelonát a Formula-1-es csapatok, hiszen kedden-szerdán tesztelhetnek a katalán pályán. A résztvevő pilóták névsora már ismert és elég sok "nagyágyú" lesz ott a gyakorláson: a Mercedes konkrétan Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast küld majd ki körözni, a Ferrarinál Sebastian Vettel, a Red Bullmál May Verstappen, a Renault-nál Carlos Sainz, a Toro Rossónál Pierre Gasly, a Haasnál Romain Grosjean és Kevin Magnussen, a McLarennél Stoffel Vandoorne, a Saubernél pedig Charles Leclerc lesz ott az aktív pilóták közül.

teszt



Érdemes kiemelni Antonio Giovinazzit, aki kedden még a Saubert fogja vezetni, szerdán viszont a Ferrariba ülhet bele, ő elég elfoglalt lesz. Szintén emeljük még ki a Force Indiát, mert a csapat a "hagyományos" teszt mellett a Pirellinek is tesztel most, így kedden Nicolas Latifi és George Russell, szerdán pedig szintén Latifi, valamint Nikita Mazepin ülhet az autóba. Ugyanígy "dupla tesztet" csinál a McLaren, kedden mindhárom pilóta lehetőséget kap, szerdán csak Vandoorne és Norris. 

A tesztfelállás (kedd és szerda)

Mercedes: Lewis Hamilton és Valtteri Bottas 
Ferrari: Sebastian Vettel és Antonio Giovinazi 
Red Bull: Max Verstappen és Jake Dennis 
Force India: Nicolas Latifi/George Russell és Nikita Mazepin/Nicolas Latifi
Williams: Oliver Rowland és Robert Kubica 
Renault: Carlos Sainz és Jack Aitken 
Toro Rosso: Sean Gelael és Pierre Gasly 
Haas: Romain Grosjean és Kevin Magnussen
McLaren: Lando Norris/Stoffel Vandoorne/Oliver Turvey és Stoffel Vandoorne/Lando Norris
Sauber: Antonio Giovinazzi és Charles Leclerc

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: