DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mercedes: Nem volt ez ennyire sima hétvége

Látszólag egyszerű fordulón van túl a címvédő alakulat, hiszen az időmérőn és a futamon is mindkét autójuk az első két helyen végzett. Toto Wolff mégis cáfolja azt, hogy könnyű napokon lennének túl.

A Mercedes és Lewis Hamilton zsinórban második győzelmét aratta a Spanyol Nagydíjon. A brit mögött ráadásul csapattársa, Valtteri Bottas végzett, ami a csapat kettős sikerét jelentette. Ilyenre egyébként utoljára a tavalyi szezonzáró óta nem volt példa.

Toto Wolffnak a simának látszó hétvége ellenére is sokat kellett izgulnia: „Nem volt olyan kényelmes, mint amilyennek látszott: a verseny jól alakult, a péntek és a szombat nehezebben, és Valtterin nagyon hosszú ideig tartottuk a gumikat. Volt egy kis felszedett törmelék és egy elfékezés is a gumin, ami vibrációt okozott és elég nyomasztónak tűnt. Lewis az élen viszont kifogástalanul teljesített.”

„Láttuk mennyire bizonyultak döntőnek a pályán elfoglalt pozíciók. Amikor Lewis Max mögé került, nála volt a gumielőny, de nagyon nehéz előzni itt.”

 wolff-a-hetvegerol-2018_1



A Mercedes csapatvezetője az első kiállásra is visszaemlékezett: „Sebastian bal elsője valóban rosszul nézett ki, ezért ki kellett állniuk a bokszba, és ekkor egy kicsit aggódtunk, hogy hibát követünk el a taktikával, így mi is kihoztuk Lewist. Inkább kiálltunk, minthogy elrontsuk a versenyünket.”

„Mindig aggódom az ilyen helyzetekben. Nagyon jók voltunk a téli tesztek alatt, és amikor Ausztráliába jöttünk, mindenki azt mondta, hogy könnyű Mercedes győzelem lesz, aztán volt egy nehéz futamunk. Ma viszont nagyon jól teljesítettünk, de nyugodtnak és alázatosnak kell maradnunk” - folytatta az osztrák.

Wolff azt jósolja, hogy a következő helyszín sem lesz könnyű csapata számára: „Monaco egy teljesen más történet lehet, mivel ez egy olyan pálya, ahol sokat szenvedtünk a múltban. Úgy érzem, most kicsit visszatértünk a meccsbe, de várjuk meg ezzel a következő hétvégét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: