DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Végre összhangban voltam az autóval

Egész évben nem érzett még ilyet, ennek és a csapatnak köszönhette barcelonai sikerét. Valtteri Bottas szeretett volna az első helyért harcolni, Max Verstappen pedig a gumiknak tulajdonítja a dobogót.

Lewis Hamilton győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben a Formula-1-es Spanyol Nagydíjon: a pole-ból induló brit csak a bokszkiállások után veszítette el rövid időre a vezetést. Bakuban még szerencsés körülmények között diadalmaskodott, itt azonban erőből nyomta le ellenfeleit – a címvédő reméli, ez még csak a kezdet:

barcelona-podium-1



„Nem lettem volna képes erre a hihetetlen csapatom nélkül” – nyilatkozta közvetlenül a leintés után Hamilton. „Elképesztő munkát végeztek a srácok, mindenkire rendkívül büszke vagyok. Ma végre az autó és én is tökéletes összhangba kerültünk, ilyet nem éreztem még ebben az évben, de egy jó érzés. Mostantól elkezdünk nyomást gyakorolni a riválisokra. Kettős győzelmet aratott a csapat, remélem, így tudjuk folytatni.”

A Mercedes ráadásul kettős győzelmet ünnepelhetett Valtteri Bottas második helyének köszönhetően – a finn így értékelt: „Szerettem volna a győzelemért harcolni, de a csapat szempontjából remekül sikerült a futam. Nagyon jó volt az autónk, és a csapat is kiválóan reagált a taktikával. Sosem gondoltam volna, hogy egy kiállásból megoldjuk, de sikerült, szóval boldog vagyok. Tökéletesen dolgoztunk ezen a hétvégén csapatszinten. Egyszerűen csak így kell folytatnunk, ami pedig engem illet, a győzelem is jönni fog.”

Max Verstappen Kimi Raikkönen műszaki hibája és Sebastian Vettel elrontott taktikája miatt került a dobogóra, de a hajrában a Lance Stroll-lal történt koccanás miatt az első szárnya miatt is aggódnia kellett: „Nagyon jól működött az autó. Rendkívül nehéz itt előzni, de igyekeztünk közel maradni az előttünk haladókhoz. Természetesen szerencsénk volt Kimi kiesésével, de a gumik is remekül működtek, szóval szerintem ennek köszönhetjük a mostani harmadik helyünket. Éreztem, hogy Valtteri túl messze jár előttem, de tovább kellett nyomnom, mert Sebastian ott loholt mögöttem. Nem tudtam, hogyan fogja bírni az első szárnyam, de végül rendben volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: