DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso az elején lemondott a pontszerzésről

Nem indult egyszerűen a McLaren klasszisa számára a Spanyol Nagydíj, hiszen Grosjean kipörgése miatt több pozíciót is visszaesett. A végén mégis sikerült pontokat szereznie, így elégedett lehet.

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel mellett Fernando Alonso az egyetlen pilóta, aki minden futamon, zsinórban ötödször szerzett pontot idén. Igaz, a spanyol csak a hetedik a pontversenyben, de a tavalyi év szenvedései után felüdülés lehet a 2018-as szezon az eddigiekhez képest.

A kettes kanyarban történtek után Fernando Alonso nem gondolta, hogy ilyen pozícióban végezhet hazai nagydíján: „Szuperlágyakon kezdtük a versenyt a tegnapi időmérő miatt, így a terv az volt, hogy előrelépünk néhány helyet az első néhány körben, és korán állunk ki friss gumiért. Ehelyett hátraestünk az első körben a második kanyaros incidens miatt, így azon a ponton azt gondoltam, hogy lehetetlen a pontszerzés. De szerencsére jó versenyünk volt jó stratégiával, tökéletes időben váltottunk a közepes gumikra és így négy pontot szereztünk.”

 alonso-a-spanyol-nagydijrol-2018



„A futam alatt többet koncentráltam az égre, mint az éljenző közönségre a lelátókon, mivel néhány kanyarban nagyon sötét volt az ég. Úgy gondoltam, hogy egy kis eső segíthetne minket, de sajnos ez nem jött el” - árulta el a spanyol, hogy igazából egész verseny alatt az égiekhez fohászkodott.

A McLaren pilótája elmondta, hogy még mindig ugyanaz a problémájuk, mint a szezon első versenyein: „Nehéz volt ma előzni - hosszú ideig Leclerc mögött mentem - mivel még mindig hiányzik a sebességünk az egyenesben. Ez az amin dolgoznunk kell; tudjuk, mik az autónk gyengeségei és remélhetőleg hamarosan erre is megoldást találunk. Nagy lépést tettünk itt előre, de biztos vagyok benne, hogy nagy lesz a harc egészen a szezon végéig. Fontos, hogy minden versenyen pontokat szerezzünk, ahogy az eddigi öt alkalommal. Elégedett vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: