DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Mercedes kemény versenyre számít

Annak ellenére, hogy a címvédő gárda kibérelte az első sort a Spanyol Nagydíj időmérőjén, Toto Wolff szerint nem lesz könnyű dolguk a futamon. A Mercedes bizakodó lehet, de tart riválisaitól.

Ezúttal összejött a pole-pozíció a címvédő gárdának: Ausztrália óta először áll ismét egy Mercedes az első sorban Lewis Hamilton személyében. A brit 74. rajtelsőségét szerezte meg szombaton, ráadásul csapattársa, Valtteri Bottas rajtol a második helyről, így mindketten a Ferrarik elé kerültek.

Toto Wolff elégedett lehet a szombati kvalifikáció után: „Egy fantasztikus időmérő volt ez mindkét versenyzőtől és az egész csapattól - megérdemelten szereztük meg az első sort. Jól működnek az új aerodinamikai fejlesztéseink, és a Lewis és a Valtteri közötti csata hihetetlenül szoros. Úgy érezzük, hogy ez a versengés előre visz minket minden egyes hétvégén.”

 wolff-nehez-futamra-szamit-2018



A Mercedes már a gyakorlásokon is erősnek bizonyult, de ennek ellenére a német gárda csapatvezetője nehéz futamra számít: „Bár úgy nézett ki, hogy a különbség az edzéseken is nekünk kedvezett, tudtuk, hogy az időmérő sokkal szorosabb lesz, és ez be is bizonyosodott. A srácok ennek ellenére nyugodtak maradtak, és jól teljesítettek, amikor számított.”

Sokszor láttuk már idén, hogy a pole-pozíció nem garancia a győzelemre, és a riválisok erejét látva Toto Wolff sem lehet biztos a sikerben: „Most már a futamra és az ezzel járó kihívásokra kell koncentrálnunk, mivel a hosszú etapokon a Ferrari nagyon versenyképesnek tűnt, és a Red Bull is erős, így tudjuk, hogy egy kemény verseny áll előttünk. Először is meg kell nyernünk a rajtot, meg kell tartani a pozícióinkat és élni a lehetőségeinkkel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: