DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Visszavonul-e idén Alonso?

A kétszeres világbajnok, de a Formula-1-ben jó ideje sikertelen spanyol csütörtöki nyilatkozatából többen is azt olvasták ki, hogy a visszavonulását készíti elő. Valóban erre gondol Fernando Alonso?

A McLaren vezérpilótája az egyik legkitűnőbb versenyzője a száguldó cirkusz mezőnyének, ám jó ideje nem láthatjuk a nevét a legjobbak között, dobogóra legutóbb közel négy éve állhatott, míg utolsó futamgyőzelme óta már több, mint öt esztendő telt el. A spanyol ász sem fiatalodik, lassan betölti a harminchetet. A 2015 óta tartó mclarenes kaland egyelőre nagyon nem jött be.

Idén a Renault-motorral már javulnak az eredmények, de a dobogós helyek továbbra is messze vannak Alonso számára. Egyre többet pusmognak arról, hogy az idei autóban is csalódott, így az idény végén hátat fordít a Formula-1-nek. Csütörtöki, Barcelonában adott nyilatkozata pedig további táptalajt adott ezeknek a pletykáknak, amikor is azt ecsetelte, hogy sokkal többet jelentene számára egy, a Le Mans-i 24 óráson aratott győzelem, mint egy újabb siker a Formula-1-ben.

Kimi Raikkönen mellett Alonsót is évek óta nyugdíjba küldi a média, mégis itt vannak


A McLaren vezérigazgatója azonban nem ijedt meg ezektől a mondatoktól és a pletykáktól sem. „Nem aggódom. Azért mondja ezt, mert még soha nem nyert Le Mans-ban, a Spanyol Nagydíj pedig nem része a tripla koronának. Fernando hozzáállását soha nem kérdőjelezheti meg senki, minden egyes alkalommal a maximálisan elérhető legjobb eredményre tör, bármelyik kategóriában is álljon rajthoz éppen” – reagált a felvetésre Zak Brown.

Hogy látja maga az érintett? „Szerintem 2014 óta a szezon ezen szakaszában minden egyes évben beszédtéma volt, hogy az utolsó évemet taposom a Formula-1-ben. Aztán júliusban vagy augusztusban majd a Ferrarihoz fogok szerződni, szeptemberben már a Mercedeshez, majd a Renault-hoz, végül a Red Bullhoz igazolok. Amikor majd eljön az október-november környéke, meglátjuk, mit teszek” – nyilatkozta Fernando Alonso, amit tekinthetünk némileg kissé kitérő válasznak is.

Tény, hogy tavaly ilyenkor a spanyol ász leszögezte, hogy csak akkor marad a Formula-1-ben, ha olyan autóval versenyezhet, amivel győzelmekért harcolhat. Ez egyelőre az idei McLaren-Renault-val egyáltalán nem teljesül, még ha a tavalyi McLaren-Hondával elért eredményeit jelentősen felül is múlja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: