DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hartley: Életem legnagyobb bukása volt

Az F1-es Spanyol Nagydíj harmadik edzése az új-zélandi balesetével zárult, melyben szerencsére nem sérült meg, autója viszont totálkárosra tört, ezért nem lehetett ott az időmérőn indulók között.

Alig több, mint egy perc volt már csak hátra a harmadik edzésből, amikor meglendült a piros zászló: Brendon Hartley a kilences kanyarban elveszítette az irányítást Toro Rossója felett, majd háttal a gumifalnak vágódott. Az összetört STR13-as miatt az új-zélandi az utolsó pozícióból vág neki a Spanyol Nagydíjnak – amikor a Motorsport megkérdezte tőle, hogy szenvedett-e már ekkora balesetet karrierje során, így válaszolt: „Ekkora becsapódással, talán a legnagyobb volt, aminek valaha részese voltam.”

„Nem emlékszek ilyenre, és nem azért mert nem lett volna már nagy. A 2016-os WEC-szezon első fordulóján már volt hasonló, de akkor nem volt ekkora a becsapódás. Úgy éreztem, mint ha lassítva történt volna. Háttal mész a fal felé, ezért nem tudod, hogy mikor vágódsz neki. Néztem a tükröt, hogy ez a pillanat mikor jön majd el – fel lehet rá készülni, de sosem jó móka.”

Hartley hozzátette, hogy maximum 2-3 centiméterrel fordult szélesebben a megszokottnál, ám az aszfalt felületén volt egy bemélyedés, amely elég volt ahhoz, hogy autója megcsússzon a füvön. „Gyakran használom a kilences kanyar rázókövét, ahogyan más pilóták is” – mondta az új-zélandi. „Most 2-3 centiméterrel szélesebben használtam, és elcsíptem a füvet, szerintem volt ott valamilyen lyuk, amelytől megpördült az autóm. Ezt követően már csak utas voltam, ilyen kis különbség ekkora következményekkel jár.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: