DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Szükségem volt erre a pole-ra

Hibátlan teljesítménnyel hozta el a pole-t Lewis Hamilton az F1-es mezőny elől Barcelonában, megtörve legfőbb riválisa, Sebastian Vettel hármas sorozatát.

Karrierje 74. pole-jának örülhetett Lewis Hamilton a barcelonai időmérő után – noha egész hétvégén fej-fej mellett autózott csapattársával, négy századdal felülmúlta Valtteri Bottast. „Nagyon szoros volt az időmérő, de boldog vagyok” – értékelte röviden teljesítményét a brit autójából kiszállva. „Szükségem volt erre a pole-ra, régóta nem szereztem már meg” – tette hozzá, és bizony, már 49 nap eltelt azóta, hogy legutóbb első rajtkockát érő időt szerzett.



Bottas kicsit csalódott volt, hogy nem jött össze az első hely, de a bakui dráma után ezt is elégtételnek érzi. „Olyan közel voltunk ma egymáshoz, mint egész hétvégén. Jó móka volt. A Q3-as első körömet elrontottam, így csak egyetlen esélyem maradt. Szomorú, hogy csak négy század a különbség, de a verseny holnap lesz. A csapat számára ez tökéletes eredmény. Keményen fogunk versenyezni, hogy kettős győzelmet szerezzünk, amit már Bakuban is megérdemeltünk volna” – tette hozzá a finn.

Sebastian Vettel lágy gumival ért oda a Mercedesek mögé, alig több mint egy tizedes hátrányban. „Jó kör volt, az első Q3-as nem lett remek, hiszen elfékeztem az egyes kanyart. Az utolsó miatt azonban boldog vagyok, végig jól éreztem magam. Felnéztem a toronyra, és láttam, hogy a nevem nem jelenik meg a tetején, ezért mégsem teljes az örömöm. Számítottunk rá, hogy a Mercedes erős lesz, ezért holnap érdekes verseny vár ránk” – mondta a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: