DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kubica képtelen volt élvezni edzésnapját

Magáért a lehetőségért hálás az F1-be 2010 után visszatérő lengyel, ám a Williams autója olyannyira vezethetetlen, hogy Kubicának nehezére esett örömét lelni élete egyik nagy lehetőségében.

A 2010-es Formula-1-es szezonzáró óta a mai az első alkalom, hogy a szörnyű ralis balesetet elszenvedő Robert Kubica nagydíjhétvégén vesz részt a száguldó cirkuszban. Minden bizonnyal óriási élmény az egyszeres futamgyőztesnek, hogy a Williams révén részt vehetett a pénteki első szabadedzésen, ám a nagy eseményt kissé beárnyékolja az, hogy a grove-i gárda idei autója finoman szólva sem működik ideálisan. Kubica az edzés végeztével nem is kertelt, részletesen beszámolt keserédes élményeiről a sajtónak.

„Barcelonába érkezve nehéz helyzetre számítottam, de az edzés még a vártnál is problémásabban sikerült. Nem mondanám, hogy élveztem a lehetőséget, mivel az autó egyensúlya borzasztó volt. Így nagyon nehéz vezetni és élvezni is azt. Viszont magával az edzéssel és azzal, ahogy a körülményekre reagáltam, elégedett vagyok. Furcsának hangozhat, hogy boldoggá tesz a tizenkilencedik hely, de ez a helyzet” – idézte őt az autosport.com.

 kubica-fp1-barcelona



„Hogy élvezet legyen a vezetés, ahhoz egy olyan autó kell, ami fekszik az ember vezetési stílusához. Mi sajnos most olyan helyzetben vagyunk, hogy bár körbemegyünk a pályán, de nem mi irányítjuk az autót. Sokszor nem lehet tudni, hogy pontosan mi fog történni. Arra kell reagálnunk, ami már megtörtént, ami nagyon nehézzé teszi a feladatot. Talán furcsán hangzik, de kemény munkával vagyunk négy másodperces hátrányban - talán keményebb ez a feladat, mint az élen egy-két tizedért küzdeni” – foglalta össze élményeit Kubica, akinek azért pozitív hírei is vannak a rajongók számára.

A lengyel szerint a Williams „pontosan tudja, mik az autó gyenge pontjai”, így a csapat bele is kezdett egy projektbe, amely keretében „remélhetőleg teljes mértékben megoldódnak” a problémák. Ez azonban időigényes, mivel minimum egy hónappal számol az alakulat, ráadásul a teljesítménybeli hátrány egy külön kérdés számukra. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: